Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν δεκάδες ρωμαϊκά τσιμπιδάκια φρυδιών στη Βρετανία, αποκαλύπτοντας την εμμονή του αρχαίου πολιτισμού με την αποτρίχωση.

Η συλλογή έχει εκτεθεί τώρα σε ένα νέο μουσείο στο Wroxeter Roman City, το οποίο στην ακμή του θα ήταν τόσο μεγάλος οικισμός όσο η Πομπηία.

Τα απλά εργαλεία θα είχαν χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για την αφαίρεση των φρυδιών αλλά και για την αφαίρεση τυχόν ανεπιθύμητων τριχών – ακόμη και στις μασχάλες.

Τα τσιμπιδάκια αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης έκθεσης με περισσότερα από 400 αντικείμενα που απεικονίζει την ενασχόληση των Ρωμαίων με την καθαριότητα και την αισθητική ομορφιά.

Μεταξύ των άλλων αντικειμένων που παρουσιάζονται είναι ένα strigil (ξύστρα δέρματος), μπουκάλια αρωμάτων, κοσμήματα με πίδακα και κόκαλα, εφαρμοστές μακιγιάζ και φυλαχτά για την αποτροπή του κακού.

Από τα επώδυνα κεριά έως τα ενοχλητικά ξυρίσματα, μπορούμε να εντοπίσουμε τη σύγχρονη εμμονή με την αποτρίχωση στους Ρωμαίους, δήλωσε σήμερα (24 Μαΐου) η English Heritage, καθώς η φιλανθρωπική οργάνωση παρουσιάζει μια συλλογή από τσιμπιδάκια που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση τρίχας στη μασχάλη από Ρωμαίους άνδρες και γυναίκες. ένα νέο μουσείο στο Wroxeter Roman City, Shropshire – μια ρωμαϊκή πόλη κάποτε τόσο μεγάλη όσο η Πομπηία.

Ανάμεσα σε περισσότερα από 400 τεχνουργήματα, τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν εκτεθεί ποτέ, άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με τη ρωμαϊκή καθαριότητα και πρακτικές ομορφιάς περιλαμβάνουν ένα strigil (ξύστρα δέρματος), μπουκάλια αρωμάτων, κοσμήματα jet και κόκαλα, εφαρμοστές μακιγιάζ και φυλαχτά για την αποτροπή του κακού.

Το νέο μουσείο στο Wroxeter ανοίγει για το κοινό αύριο.

Η English Heritage, η οποία διαχειρίζεται το μουσείο στο Shropshire, αποκάλυψε το εύρημα στον ιστότοπό της.

Διαβάστε περισσότερα