Απίστευτα πράγματα στο Καμπ Νου από τον φοβερό και τρομερό Εμπαπέ και την παρέα του! Οι Γάλλοι έκαναν πάρτι και μετέτρεψαν σε παράσταση για έναν πρωταγωνιστή το, υποτιθέμενο, ντέρμπι.

Η Μπαρτσελόνα που έκανε το… λάθος να προηγηθεί γνώρισε τον διασυρμό μέσα στο σπίτι της. Η αλήθεια είναι ότι οι μπλαουγκράνα δεν θυμίσουν τίποτα από την ομάδα που μεγαλουργούσε τα προηγούμενα χρόνια. Η ομάδα του Κούμαν είδε την Παρί να την χτυπάει με τα δικά της όπλα, αυτά που την καθιέρωσαν στην κορυφή για πολλά χρόνια. Ποδόσφαιρο κατοχής, συνδυαστικό παιχνίδι και δημιουργία πολλών ευκαιριών από την ομάδα του Ποτσετίνο που πέτυχε τέσσερα γκολ, τρία εκ των οποίων ο Εμπαπέ.

Η ρεβάνς στο Παρίσι μάλλον θα είναι τυπική διαδικασία αν και στο ποδόσφαιρο πολλά μπορούν να συμβούν…

Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, που δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις με εξαίρεση μία απομάκρυνση του Τερ Στέγκεν προ του Εμπαπέ στα πρώτα δευτερόλεπτα, το πρώτο μέρος ήταν γεμάτο.

Στο 14’ ο Γκριεζμάν απέτυχε να νικήσει τον Νάβας από πλεονεκτική θέση, με την Παρί να… ισοφαρίζει τις ευκαιρίες, όταν ο Ικάρντι πλάσαρε άσχημα απέναντι στον Τερ Στέγκεν και έδωσε την ευκαιρία στον Πέδρο να απομακρύνει.

Επτά λεπτά αργότερα ο Ντε Γιονγκ βρέθηκε στο έδαφος εντός περιοχής και ο Κάιπερς έδειξε βούλα, με τον Μέσι να μην λαθεύει και να γράφει το 1-0 στο 27’.

Στο 29’ ο Ντεμπελέ έχασε την ευκαιρία για το 2-0 σουτάροντας άψυχα πάνω στον Νάβας μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Αργεντίνου, όμως στο 32’ ήρθε η ισοφάριση!

Ο Εμπαπέ έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή μετά από πανέμορφη πάσα του Βεράτι και ελίχθηκε εντυπωσιακά «κεραυνοβολώντας» τον Τερ Στέγκεν με το αριστερό.

Οι «μπλαουγκράνα» δεν πτοήθηκαν και βρέθηκαν μία ανάσα από το 2-1 στο 37’, όμως ο Γκριεζμάν σούταρε ελάχιστα άουτ μετά από τρομερό σπριντ στο δεύτερο μισό του γηπέδου.

Στο δεύτερο μέρος, αυτό που παρακολουθήσαμε ήταν μία παριζιάνικη ραψωδία με ενορχηστρωτή τον… θαυματουργό Εμπαπέ.

Η προειδοποιητική βολή ήρθε στο 50’, όταν ο Τερ Στέγκεν έβγαλε το σουτ του Κεν μετά από «μπούκα» του Γάλλου και τακουνάκι του Ικάρντι. Εντέλει, η ανατροπή ήρθε στο 65’, όταν ο Εμπαπέ έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή μετά από μπαλιά του Φλορέντσι που απομάκρυνε ασταθώς ο Πικέ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το τρίτο γαλλικό γκολ με κεφαλιά του Κεν μετά από φάουλ του Παρέδες!

Οι Καταλανοί αναγκάστηκαν να βγουν μπροστά ψάχνοντας το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο ματς και το πλήρωσαν. Υποδειγματική αντεπίθεση των Γάλλων στο 85’, η μπάλα στον Εμπαπέ, άψογο πλασέ του 22χρονου επιθετικού και… 4-1.

Μπαρτσελόνα (Ρ. Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Ντεστ (71’ Μινγκέθα), Πικέ (78’ Πουτζ), Λενγκλέ, Άλμπα, Μπουσκέτς (78’ Πιάνιτς), Ντε Γιονγκ, Πέδρι (78’ Τρινκάο), Ντεμπελέ, Μέσι, Γκριεζμάν (85’ Μπρέιθγουεϊτ).

Παρί Σεν Ζερμέν (Μ. Ποτσετίνο): Νάβας, Φλορέντσι (89’ Κέρερ), Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος, Κουρζαβά, Γκεγιέ (46’ Ερέρα), Παρέδες, Βεράτι (73’ Ντράξλερ), Κεν (84’ Ντανίλο), Ικάρντι, Εμπαπέ.