Απεβίωσε η διάσημη Ιταλίδα τραγουδίστρια Μίλβα. Η Μαρία Ίλβα Μπιολκάτι όπως ήταν το πραγματικό της όνομα ήταν άρρωστη αρκετά χρόνια. Πέθανε το βράδυ της Παρασκευής στο Μιλάνο σε ηλικία 81 ετών. Την ανακοίνωση έκανε η οικογένειά της στο ιταλικό πρακτορείο Ansa.

Ερμήνευσε Μίκη Θεοδωράκη

Είχε ερμηνεύσει κάποιες από τις μεγαλύτερες ιταλικές επιτυχίες των δεκαετιών του 1960 και του 1970, συνεργάστηκε με σπουδαίους συνθέτες όπως οι Βαγγέλης Παπαθανασίου, Ένιο Μορικόνε, Φράνκο Μπατιάτο και Τζόρτζιο Στρέλερ.

Στην Ελλάδα την γνωρίσαμε από την συνεργασία της με τον Θάνο Μικρούτσικο και το τραγούδι «Θάλασσα». Ερμήνευσε στα γερμανικά Μίκη Θεοδωράκη, στον δίσκο «Von Tag zu Tag» («Από μέρα σε μέρα»), στον που την καθιέρωσαν στη Γερμανία και ως ερμηνεύτρια έντεχνου τραγουδιού.

«Μετά από πενήντα χρόνια αδιάκοπης δραστηριότητας, χιλιάδες συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις τουλάχιστον στο μισό πλανήτη, εκατό δίσκους σε επτά διαφορετικές γλώσσες, αποφάσισα να βάλω μια τελεία στην καριέρα μου», είχε γράψει το 2010 η πρωταγωνίστρια της ιταλικής μουσικής.

«Η Μίλβα ήταν μια από τις πιο έντονες ερμηνεύτριες του ιταλικού τραγουδιού. Η φωνή της προκαλούσε έντονα συναισθήματα σε ολόκληρες γενιές. Ήταν μια μεγάλη Ιταλίδα, μια καλλιτέχνις που ξεκίνησε από τη γενέτειρά της για να ανέβει στις διεθνείς σκηνές», σχολίασε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Η αρχή μιας μεγάλης καριέρας

Γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1939 στο χωριό Γκόρο της επαρχία Εμίλια – Ρομάνια στη βόρεια Ιταλία, η Μίλβα έκανε την εμφάνισή της στον καλλιτεχνικό κόσμο της Ιταλίας στο φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο το 1961 και εργάστηκε ακούραστα επί πέντε δεκαετίες.

Ηχογράφησε 173 δίσκους σε διάφορες γλώσσες και έδωσε εκατοντάδες συναυλίες σε πολλές χώρες της γης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.