Σε νέα απεργία προχωράει την Τετάρτη 16 Ιουνίου η ΑΔΕΔΥ και η Αθήνα «παραλύει» για ακόμη μία φορά, αφού, επίσης, απεργούν και οι υπάλληλοι του μετρό. Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 π.μ., ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου

Στην αρχή, η ΑΔΕΔΥ είχε προγραμματίσει στάση εργασίας για τις 16 Ιουνίου, αλλά τελικά μετατράπηκε σε 24ωρη απεργία «για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του κ. Χατζηδάκη», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.

Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις προτάσεις-αποφάσεις Ομοσπονδιών και Νομαρχιακών Τμημάτων, μετατρέπει τη Στάση Εργασίας της 16ης Ιουνίου σε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα, για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του κ. Χατζηδάκη. Ταυτόχρονα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 16 Ιουνίου 2021, ώρα 11:00πμ, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» τόσο στην Απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας».

Πώς θα λειτουργούν λεωφορεία και μετρό

Το Σωματείο Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ), όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και στο συλλαλλητήριο που διοργανώνεται στις 6 το απόγευμα, διαδηλώνοντας ενάντια στην κατάργηση του 8ώρου, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την κατάργηση του ΣΕΠΕ, την αποδυνάμωση της απεργίας, την κατάργηση των ΣΣΕ και την επίθεση στα συνδικάτα.

Αναφορικά με τα αστικά λεωφορεία της ΑΘήνας, οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις με δύο στάσεις εργασίας στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας.

Έτσι, τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ την ημέρα των κινητοποιήσεων.

Απεργία Τετάρτη 16 Ιουνίου: Ποιοι θα συμμετέχουν

Απεργούν και οι ναυτεργάτες

Nέα εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 και από τις 00:01 τα ξημερώματα έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα, εξήγγειλαν και τα 13 ναυτεργατικά σωματεία, με αφορμή, επίσης, το εργασιακό νομοσχέδιο.