Με 24ωρη απεργία καθώς και στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.

Απεργία: Ποια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τραβούν χειρόφρενο αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου

Αρχικά, είχε «κλειδώσει» η 24ωρη απεργία στη Γραμμή 1 του Μετρό (Ηλεκτρικός), ενώ στη συνέχεια έγινε γνωστό πως θα συμμετάσχουν και οι οι εργαζόμενοι στις Γραμμές 2 και 3. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι συρμοί του Μετρό θα είναι ακινητοποιημένοι όλη την ημέρα.

Απεργία 6 Απριλίου: Ποια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς «τραβούν χειρόφρενο» αύριο

Στα λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ(δηλαδή θα λειτουργούν κανονικά στο διάστημα από 9:00-21:00). Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 9:30 με 10:00 π.μ. ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται από τις 20:00 ή νωρίτερα.

Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρένα, συμπεριλαμβανομένων και του Προαστιακού, καθώς και τα τρόλεϊ λόγω της συμμετοχής στην 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αντίστοιχα.

Απεργία 6 Απριλίου: Συμμετέχει και η ΠΝΟ

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια την Τετάρτη 6 Απριλίου. Η ΠΝΟ ανακοίνωσε ότι στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετέχουν τα πληρώματα από όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00:01 της Τετάρτης 6ης Απριλίου και λήξη την 24:00 ώρα της ίδιας ημέρας.

Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου προχωρούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Η απόφαση συμμετοχής ελήφθη στις 23 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ενωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ). Υπενθυμίζεται ότι, στην απεργία στις 6 Απριλίου θα λάβει μέρος και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Υπενθυμίζεται πως εικοσιτετράωρη απεργία για την Τετάρτη 6 Απριλίου έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, να μετάσχουν. Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Δεν θα ισχύσει αύριο ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας

Την άρση του μέτρου του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας αύριο, Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Με κοινή Απόφαση των Υπουργών Προστασίας τους Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου και Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, δεν θα ισχύσει για αύριο, Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, ο Δακτύλιος στο Κέντρο της Αθήνας, λόγω της εξαγγελθείσας απεργίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», αναφέρει η ανακοίνωση.