search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απειλές Τσαβούσογλου: Δεν θα επιτρέψουμε ούτε μίλι επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

«Δεν θα περιοριστούμε στις ακτές μας», τόνισε ο Τσαβούσογλου, ενώ χαρακτήρισε την Ελλάδα «ανέντιμη»

Απειλές Τσαβούσογλου: Δεν θα επιτρέψουμε ούτε μίλι επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

Στην πολεμική ρητορική εμμένει η Τουρκία, με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να διαμηνύει ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει «ούτε ένα μίλι επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο», με φόντο τη συζήτηση που έχει ανοίξει στην Ελλάδα  για την επέκταση των χωρικών υδάτων νότια της Κρήτης στα 12 ναυτικά μίλια.

«Δεν θα περιοριστούμε στις ακτές μας», τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ ενώ χαρακτήρισε την Ελλάδα «ανέντιμη».

«Η  Ελλάδα δεν είναι ειλικρινής στα θέματα που αφορούν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Η Αθήνα μπλοκάρει το δρόμο προς τη Δικαιοσύνη» ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

Η «διαμαρτυρία» Ερντογάν στον Σολτς

Εν τω μεταξύ, την ενόχλησή του στον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τρίτη, αναφορικά με τις τοποθετήσεις του για τα ελληνοτουρκικά μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα όπως μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γερμανό καγκελάριο στην οποία του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του καλώντας τη Γερμανία να επιστρέψει στην «ουδετερότητα» όσον αφορά στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Ερντογάν είπε πως αποδίδει «ιδιαίτερη σημασία» στον στενό διάλογο που αναπτύχθηκε με τον Γερμανό καγκελάριο για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε κάθε τομέα, ενώ φαίνεται να του σημείωσε πως ο διάλογος Τουρκίας-ΕΕ και οι διαπραγματεύσεις για την επικαιροποίηση της Τελωνειακής Ένωσης καθώς και οι συνομιλίες για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ πρέπει να αναβιώσουν.

Διαβάστε ακόμη: