Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, με δήλωσή του, «απάντησε» στην αναφορά που έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη νέα δημοτική Αρχή της Αθήνας, μετά από επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για τη στεγαστική κρίση και στις προθέσεις του δημάρχου γύρω από τη διάθεση αναξιοποίητων ακινήτων του δήμου σε συλλογικότητες.

Ο κ. Δούκας τονίζει στη δήλωσή του: «Οι άστεγοι, τα άτομα με αναπηρία, οι φοιτητές, οι καλλιτέχνες, η κοινωνία των πολιτών. Αυτές είναι οι συλλογικότητες τις οποίες υπερασπίζομαι και λυπάμαι, πραγματικά, για την ειρωνική αντιμετώπισή τους από τον πρωθυπουργό στη Βουλή».

«Όσον αφορά τα κλειστά ακίνητα, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να γνωρίζει την προσπάθεια που κάνω, τις σχετικές συζητήσεις που είχα με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Ζαχαράκη, αλλά και τη δημόσια τοποθέτησή μου στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων. Αντί, λοιπόν, να εκτοξεύει αβάσιμες κατηγορίες τον καλώ να στηρίξει εμπράκτως τις πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών», προσθέτει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Διαβάστε ακόμη: