Η δικαστική διαμάχη που εκτυλίσσεται τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί για τα παιδιά και την περιουσία τους δεν άφησε απ’ έξω ούτε το διάσημο Chateau Miraval, το κτήμα τους στην Προβηγκία.

Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι η ηθοποιός πούλησε τελικά το μερίδιο της στη διάσημη ιταλική οινοποιία Tenuta del Mondo από την Τοσκάνη, χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Το ποσό της συμφωνίας παραμένει άγνωστο και μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν για το deal που ανακοινώθηκε πριν από λίγα 24ωρα από τους νέους ιδιοκτήτες.

BRAD_PITT_PERRIN_FAMILY

Ο γενικός διευθυντής της Ιταλικής οινοποιίας Τζον Πέπερ δήλωσε ότι «με την προσθήκη ενός ροζέ αυτού του διαμετρήματος(σσ. το Miraval) είμαστε σε καλή θέση για να ικανοποιήσουμε τις εξαιρετικές απαιτήσεις τόσο των πελατών όσο και των συνεργατών».

Ο Ντέμιαμ Μακίνι ως διευθύνων σύμβουλος του Stoli Group -στην οποία ανήκει η Tenuta del Mondo- για όλο τον κόσμο, δήλωσε ότι θαύμαζαν από καιρό τα «εξαιρετικά» κρασιά και το εμπορικό σήμα του Miraval και είναι ενθουσιασμένος που κατέχει μια θέση στο πλευρό του Μπραντ Πιτ και των εξαιρετικών σοδειών του.

«Είναι τιμή για μας να συνεισφέρουμε από την πλευρά μας για να διατηρήσουμε την ακεραιότητα και δεσμευόμαστε να επενδύσουμε χρόνο το πάθος τόσο στο Chateau όσο και στο εμπορικό σήμα Miraval».

Miraval

Οι νέοι ιδιοκτήτες του μεριδίου της Τζολί φημίζονται για ένα από τα κορυφαία κόκκινα κρασιά στον κόσμο, την Ornellaia και θεωρείται σίγουρο ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις και από την οικογένεια Περίν, που «τρέχει» από την αρχή το εγχείρημα του Μπραντ Πιτ στην Προβηγκία και στο Chateau Miraval.

Το κτήμα δηλαδή που έγινε διάσημο εν μια νυκτί όταν αγοράστηκε από το Πιτ και την Τζολί, αφού από τους αμπελώνες του παράγεται το πασίγνωστο ροζέ των Μπρατζελίνα.

Ο κρυμμένος παράδεισος

Πριν την πανδημία κάποιοι Έλληνες επισκέπτες που έψαχναν το Chateau Miraval στην Προβηγκία, δυσκολεύθηκαν αρκετά να το βρουν, αφού δεν υπήρχαν πινακίδες να τους κατευθύνουν και το Chateau δεν είναι καταχωρημένο στους χάρτες GPS, γεγονός που τους δυσκόλεψε αρκετά, ενώ όταν έφτασαν στην είσοδο και έδειξαν τα χαρτιά τους βίωσαν έναν εξονυχιστικό έλεγχο.

Κάτι αναμενόμενο για όσους έχουν την τύχη να περάσουν την πόρτα που τους οδηγεί σε έναν επίγειο παράδεισο, που έγινε διάσημος εν μια νυκτί, όταν αγοράσθηκε από τους πρώην πλέον Μπρατζελίνα.

Το πάλαι ποτέ ησυχαστήριο του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί στην Νότια Προβηγκία, φυλάσσεται αποκλειστικά από επίλεκτους πρώην SAS, οι οποίοι μέχρι λίγα χρόνια ήταν επιφορτισμένοι με την ασφάλεια του πρώην ζεύγους και των παιδιών τους όταν το επισκέπτονταν.

Το να φυλάς μια τεράστια έκταση 75.367 στρεμμάτων δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, πόσω μάλλον όταν μέχρι πρότινος χαλάρωναν εκεί ο Μπραντ Πιτ και η Τζολί με τα παιδιά τους.
Ύστερα ήρθε το ηχηρό διαζύγιο και οι φήμες για πώληση μέρους του κτήματος, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν τελικά από την πλευρά της ηθοποιού που κέρδισε το δεύτερο δικαστήριο, το οποίο της επέτρεψε να παραχωρήσει το μερίδιο της.

Η νέα «Μούσα» του Μπραντ

Ο Μπραντ Πιτ πηγαίνει στο Chataeu όποτε μπορεί και ήταν εκεί όταν πρόπερσι κυκλοφόρησε η νέα του οινική «Μούσα, το «Muse» όπως ονομάστηκε.

Πρόκειται ένα εγχείρημα του Chateau Miraval, το οποίο εμφιαλώνεται μόνο σε 2.000 magnum φιάλες του ενάμιση λίτρου για όλο τον κόσμο, προκαλώντας την ανάλογη ταραχή σε οινόφιλους και διάσημους λάτρεις του κρασιού.

Η σύνθεση του είναι μια αυστηρή επιλογή σταφυλιών από τους δύο παλαιότερους και καλύτερους αμπελώνες του κτήματος που ωριμάζουν σε τσιμεντένιες δεξαμενές που έχουν το σχήμα αυγού για καλύτερη αλκοολική ζύμωση.

Η πρώτη φιάλη πουλήθηκε σε δημοπρασία 3.700 ευρώ ενώ πρόπερσι το καλοκαίρι από το σύνολο της παραγωγής 300 πήγαν αποκλειστικά στην Μύκονο, όπου έγιναν ανάρπαστες από τους λάτρεις του ροζέ, οι οποίοι το χαρακτήρισαν συγκλονιστικό κρασί.