Η γνωστή ηθοποιός, Αντζελίνα Τζολί, φωτογραφήθηκε με μέλισσες στο πρόσωπό της για 18 ολόκληρα λεπτά και χρειάστηκε να μείνει απόλυτα ακίνητη.

Η ηθοποιός που με το φιλανθρωπικό της έργο έχει βοηθήσει δεκάδες ανθρώπους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, δεν παύει να δείχνει με έμπρακτο τρόπο τη στήριξή της σε εκείνους που χρειάζονται βοήθεια. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, που τιμάται στις 20 Μαΐου, η Angelina Jolie φωτογραφήθηκε καλυμμένη από χιλιάδες μέλισσες.

National Geographic

Η Αντζελίνα Τζολί φωτογραφήθηκε σε ένα εντυπωσιακό πορτρέτο για το National Geographic για να επιστήσει την προσοχή, στην επείγουσα ανάγκη προστασίας των μελισσών και σε ένα πρόγραμμα της UNESCO-Guerlain που εκπαιδεύει τις γυναίκες ως μελισσοκόμους-επιχειρηματίες και προστάτες των φυσικών οικοτόπων μελισσών σε όλο τον κόσμο.

Bees | New Scientist

Ο φωτογράφος Dan Winters, ένας ερασιτέχνης μελισσοκόμος, εμπνεύστηκε από ένα διάσημο πορτρέτο του Richard Avedon του 1981 ενός φαλακρού μελισσοκόμου στην Καλιφόρνια, του οποίου ο γυμνός κορμός ήταν καλυμμένος με μέλισσες.

Η Jolie εμπνεύστηκε από διαφορετικά οράματα: τις μέλισσες ως απαραίτητο πυλώνα του εφοδιασμού μας με τρόφιμα – τις μέλισσες που απειλούνται από κλιματική αλλαγή – και από ένα παγκόσμιο δίκτυο γυναικών που θα εκπαιδευτούν για την προστασία αυτών των βασικών επικονιαστών .

Η Jolie ονομάστηκε πρόσφατα «νονά»  για τις μέλισσες, ένα πενταετές πρόγραμμα που ξεκίνησε από την UNESCO, το εκπαιδευτικό, επιστημονικό και πολιτιστικό σκέλος του ΟΗΕ, και τον  Guerlain, τον γαλλικό οίκο καλλυντικών. Ο οίκος Guerlain λέει ότι έχει συνεισφέρει 2 εκατομμύρια δολάρια για να εκπαιδεύσει και να υποστηρίξει 50 γυναίκες μελισσοκόμους-επιχειρηματίες σε 25 αποθέματα βιόσφαιρας που έχει οριστεί από την UNESCO σε όλο τον κόσμο.

What Is It Like to Be a Bee? - Atlas Obscura

Οι γυναίκες αναμένεται να κατασκευάσουν 2.500  κυψέλες έως το 2025, προστατεύοντας 125 εκατομμύρια μέλισσες, σύμφωνα με τον οίκο Guerlain. Γυναίκες από τη Βουλγαρία, την Καμπότζη, την Κίνα, την Αιθιοπία, τη Γαλλία, τη Ρωσία, τη Ρουάντα και τη Σλοβενία ​​θα εκπαιδευτούν φέτος, με άλλες από το Περού, την Ινδονησία και άλλες να συμμετάσχουν το 2022.