Ο Antonio Banderas έρχεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο των γυρισμάτων μιας ταινίας με όλους τους  συντελεστές να βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη πολύ σύντομα και την πόλη να βιώνει το πρώτο της χολιγουντιανό «φώτα, κάμερα, πάμε».

Τι ξέρουμε όμως, για τον Ισπανό γόη;

Ολόκληρο το όνομά του είναι Χοσέ Αντόνιο Ντομίνγκεθ Μπαντέρα (José Antonio Domínguez Bandera) και σε δύο μήνες περίπου, στις 10 Αυγούστου, ο Ισπανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός που γεννήθηκε το 1960, έχει γενέθλια.

Άρχισε την καριέρα του ως ηθοποιός με μία σειρά ταινιών από τον σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ και μετά εμφανίστηκε σε πολύ γνωστές ταινίες του Χόλιγουντ, ειδικά κατά τη δεκαετία του 1990, συμπεριλαμβανομένων των «Interview with the Vampire», «Η μάσκα του Ζορό» και «Spy Kids».

Ο Antonio Banderas έχει δώσει τη φωνή του στο «Γάτος Σπιρουνάτος» (Puss in Boots), συνέχεια των ταινιών «Σρεκ», και στη μέλισσα στη διαφήμιση της Nasonex.

Antonio Banderas

Ο πατέρας του, Χοσέ Ντομίνγκεθ, ήταν αστυνομικός στον ισπανικό εμφύλιο και η μητέρα του, Άννα Μπαντέρας, δασκάλα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει έναν μικρότερο αδερφό, τον Χαβιέ.

Παρά το γεγονός ότι το όνομα της οικογένειάς του πατέρα του είναι Domínguez, πήρε το επώνυμο της μητέρας του, όπως το καλλιτεχνικό της.

Ως παιδί, ήθελε να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής μέχρι που το σπασμένο πόδι τον εμπόδισε αφήνοντας τα όνειρά του στην ηλικία των δεκατεσσάρων.

Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις τέχνες του θεάματος και αποτελούσε μέρος της ARA Θεάτρου – Σχολής που διευθύνεται από τον Angeles Rubio y – Αργκουέλλες Alessandri και το Κολέγιο της Δραματικής Τέχνης, και τα δύο στη Μάλαγα.

Η δουλειά του στο θέατρο, και οι εμφανίσεις του στους δρόμους, τελικά τον οδήγησαν στο Εθνικό Θέατρο της Ισπανίας, με την καριέρα του να απογειώνεται με την παρουσία του στην ταινία του «Δέσε Με».

Άρχισε να εργάζεται σε μικρά καταστήματα κατά τη διάρκεια του μεταδικτατορικού πολιτιστικού κινήματος της Ισπανίας γνωστό ως «La Movida Madrileña».

Εμφανίστηκε στην ταινία «Ο Νόμος του Πόθου», με τον ρόλο του ως ομοφυλόφιλος άνδρας, από τον οποίο απαίτησαν να είναι ο πρώτος άνδρας που φιλάει άνδρα στη μεγάλη οθόνη.

Antonio Banderas