Έναν χρόνο μετά από τον διπλό θρίαμβο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου και λίγες ημέρες μετά από την κούρσα της στα 20 χλμ. βάδην, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη επέστρεψε στο βάθρο των μεταλλίων, πανηγυρίζοντας μία ακόμα διάκριση.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη σημεία μια ακόμη σπουδαία διάκριση, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης, όπου ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στα 35 χλμ βάδην σε 2:43:22.

https://youtu.be/LKg66qeGL6Y

Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί το πρώτο μετάλλιο για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, έχοντας κατακτήσει και δύο χρυσά (20χλμ. και 35χλμ. βάδην) στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου το 2022.

Το χρυσό μετάλλιο στις γυναίκες πήγε στην Ισπανίδα Μαρία Πέρεθ, η οποία τερμάτισε σε 2:38:40, ενώ τη 2η θέση κατέλαβε η Γκαρσία Λεόν από το Περού σε 2:40:52, με την Ελληνίδα αθλήτρια να κλείνει την τριάδα.

https://youtu.be/kQ6SPJyzvoU

Στους άντρες ο επίσης, Ισπανός Αλβάρι Μαρτίν πήρε το χρυσό σε 2:24:30, ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν ο Πιντάδο σε 2:24:34 κι ο Καγάντο σε 2:25:12.

Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε συνολικά από τέσσερις συμμετοχές, τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ, την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, την Κυριακή Φιλτιτσάκου  και την Όλγα Φιάσκα.

Η Φιάσκα εγκατέλειψε, καθώς έπειτα από πτώση τραυματίστηκε, ενώ εκτός αγώνα έμεινε κι ο Παπαμιχαήλ.

Διαβάστε ακόμη: