Η σταρ της μουσικής Gwen Stefani κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με δηλώσεις της για συγγένεια με την Ιαπωνία κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο περιοδικό Allure, ενώ προωθούσε το brand ομορφιάς της GXVE.

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα η Stefani  μίλησε εκτενώς για τις ιαπωνικές επιρροές της, λέγοντας κάποια στιγμή στη συγγραφέα Jesa Marie Calaor, καθώς αναπολούσε ένα ταξίδι στην Ιαπωνία, «Θεέ μου, είμαι Γιαπωνέζα και δεν το ήξερα».

Το σχόλιο έγινε αφού η Stefani ρωτήθηκε για τις προηγούμενες επιχειρηματικές απόπειρες που έκανε στη βιομηχανία καλλυντικών — συγκεκριμένα τη συλλογή αρωμάτων της το 2008 «Harajuku Lovers».

Η σειρά κυκλοφόρησε μετά το σόλο άλμπουμ της “Love.Angel.Music.Baby”, το μάρκετινγκ και οι εικόνες τόσο του αρώματος “Harajuku Lovers” και του αρχικού δίσκου δανείστηκαν πολλά από την πολύχρωμη ιαπωνική υποκουλτούρα.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η Stefani εμφανιζόταν τακτικά στο κόκκινο χαλί με μια συνοδεία τεσσάρων γιαπωνέζων χορευτών Maya Chino (με το παρατσούκλι “Love”), Jennifer Kita (“Angel”), Rino Nakasone (“Music”) και Mayuko Kitayama ( “Baby”).

Η Stefani έχει επικριθεί τα τελευταία χρόνια για ξεκάθαρη οικειοποίηση της ιαπωνικής κουλτούρας

Η Stefani έχει επικριθεί τα τελευταία χρόνια για ξεκάθαρη οικειοποίηση της ιαπωνικής κουλτούρας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000.

Η Calaor, που είναι Φιλιππινέζα-Αμερικανή, ρώτησε τη Stefani “αν πήρε κάποιο μάθημα” από αυτήν την περίοδο στην καριέρα της.

Σε απάντηση, η Stefani μίλησε για τα τακτικά επαγγελματικά ταξίδια του πατέρα της στην Ιαπωνία, εξηγώντας ότι θα επέστρεφε με ιστορίες που της ήταν «συναρπαστικές», πριν πει στην Calaor ότι νόμιζε ότι ήταν Γιαπωνέζα όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά την περιοχή Harajuku του Τόκιο.

Αργότερα αναφέρθηκε επίσης ως «superfan» του πολιτισμού.

Gwen-Stefani2

«Αν (οι άνθρωποι) πρόκειται να με επικρίνουν επειδή είμαι οπαδός κάτι όμορφου και το μοιράζομαι αυτό, τότε απλώς πιστεύω ότι δεν είναι σωστό», είπε στην Calaor, υπερασπιζόμενη την εποχή της Harajuku.

«Νομίζω ότι ήταν μια όμορφη περίοδος δημιουργικότητας… μια στιγμή “πινγκ-πονγκ” μεταξύ της κουλτούρας Harajuku και της αμερικανικής κουλτούρας», συνέχισε η Stefani.

«Αν δεν αγοραζόμασταν και δεν πουλούσαμε και δεν ανταλλάσσαμε τους πολιτισμούς μας, δεν θα είχαμε τόση ομορφιά,» φαίρεται να ισχυρίστηκε η τραγουδίστρια.

Οι εκπρόσωποι της Stefani δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα του CNN για σχόλιο σχετικά με το άρθρο ή την επακόλουθη απάντηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε ακόμη: