To ποσό των 1,5 δισ. ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο από την επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 2,51%.

Το βιβλίο για το 7ετές ομόλογο άνοιξε με το guidance για το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο mid swaps συν 115 μονάδες βάσης, ήτοι στη ζώνη του 2,56%. Στη συνέχεια τιμολόγηση βελτιώθηκε στις 110 μονάδες βάσης πάνω από τα mid swaps.

Οι προσφορές διαμορφώθηκαν στα 4,8 δισ. ευρώ. Σημειώνεται πως ο τίτλος έχει λήξη τον Απρίλιο του 2027 και είχε εκδοθεί με κουπόνι 2% και απόδοση 2,013%.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε σήμερα και η δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας μέσω της οποίας το Δημόσιο άντλησε 812,5 εκατ. ευρώ με επιτόκιο – 0,14% από – 0,20% στην αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,06%.

Για φέτος ο ΟΔΔΗΧ, αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση νέων ομολόγων ύψους 12 δισ. ευρώ, τουλάχιστον, έναντι 14 δισ. ευρώ το 2021.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, ο ΟΔΔΗΧ έδωσε εντολή σε έξι επενδυτικές τράπεζες για την επανέκδοση 7ετούς ομολόγου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του radar.gr. 

Η νέα έξοδος της Ελλάδος στις αγορές έρχεται μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε ΒΒ+ με σταθερές προοπτικές από ΒΒ με θετικές προοπτικές, από την Standard & Poor’s, η οποία απέχει πλέον ένα σκαλοπάτι μόνο από την επενδυτική βαθμίδα.