Η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μετά τη σημερινή συνεδρίαση προχώρησε σε σχετική εισήγηση για τη λήψη νέων μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση έγινε εκτενής συζήτηση για το θέμα των σχολείων και υπήρξαν και πολλές διαφωνίες. Όλα δείχνουν ότι η Αττική μπαίνει στο κόκκινο, αλλά είναι πιθανό η τελική πρόταση να αφήνει παράθυρο ανοιχτό για να ανοίξουν τα Γυμνάσια, όχι όμως και τα Λύκεια, που θα παραμείνουν κλειστά σε όλες τις κόκκινες περιοχές. 

Παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00-5:00

Στην Αττική το lockdown θα γίνει πιο αυστηρό, αλλά δεν θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, όπως γινόταν λόγος τις προηγούμενες ημέρες. Το δήλωσε άλλωστε και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας τις δυσκολίες ενός τέτοιου μέτρου.

Επιστρέφει το click away

Για το λιανεμπόριο θα προβλέπονται βήματα πίσω και θα επιστρέψει το click away για τα περισσότερα μαγαζιά, όχι όμως για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδυσης και τα κοσμηματοπωλεία που θα μπορούν να λειτουργούν με ραντεβού αλλά και αυστηρές προϋποθέσεις.

Ανοίγουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ

Όσον αφορά τα πρακτορεία ΟΠΑΠ η εισήγηση θα είναι θετική, αλλά θα παραμείνουν κλειστά στις κόκκινες περιοχές.