Ανοίγουν από σήμερα, 22 Μαρτίου, κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης άκρων, αρχαιολογικοί χώροι και παιδικές χαρές δίνοντας μια «ανάσα» στους πολίτες εν μέσω lockdown. Για τις μετακινήσεις ισχύουν κωδικοί μετακίνησης ενώ επίσης είναι απαραίτητη η τήρηση των μέτρων από όλους τους πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, λειτουργούν από σήμερα:

  1. Τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων.
  2. Υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.
  3. Δημόσια πάρκα, με επίσκεψη έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες, και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Κομμωτήρια και κωδικοί μετακίνησης

Όπως και στο προηγούμενο lockdown, έτσι και τώρα η αρχή γίνεται από τα κομμωτήρια, αλλά και τους χώρους περιποίησης άκρων (μανικιούρ-πεντικούρ).

Κομμωτήρια και κωδικοί μετακίνησης

Για να μετακινηθούν στα κομμωτήρια, από σήμερα, οι πολίτες που θα πρέπει πρώτα απαραιτήτως να έχουν κλείσει ραντεβού και έχοντας στείλει SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 ή με βεβαίωση τύπου Β.

Να τονιστεί πως δεν ισχύει το περιοριστικό μέτρο της μετακίνησης μόνο εντός δήμου ή ως 2 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας. Παράλληλα, δεν ισχύει χρονικός περιορισμός δύο ωρών στα SMS.

Αρχαιολογικοί χώροι, πάρκα και παιδικές χαρές

Εκτός από τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων, από σήμερα και οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι θα δέχονται επισκέπτες, αλλά κάτω από συγκεκριμένα μέτρα, ενώ ισχύουν και για αυτά κωδικοί μετακίνησης. Όπως έχει αποφασιστεί, στους χώρους θα επιτρέπεται η παρουσία έως 3 ατόμων με χρήση μάσκας. Η μετακίνηση θα γίνεται επίσης με τον κωδικό 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

Τέλος, από σήμερα με κωδικό 6 θα γίνεται και η έξοδος σε δημόσια πάρκα και παιδικές χαρές. Στους χώρους θα επιτρέπεται επίσκεψη έως και τρία άτομα, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες.

Και στις δύο περιπτώσεις η μετακίνηση να γίνεται είτε πεζοί είτε με το ποδήλατο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.