Μετά από ένα εξάμηνο lockdown και την αυριανή επιστροφή στα σχολεία έγιναν γνωστά τα πρώτα στοιχεία για τα self test μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού σχολείων που έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα πλατφόρμα self-testing.gov.

Συνολικά, έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα 255.528 τεστ από το σύνολο των 1,7 εκατομμυρίων ατόμων που επιστρέφουν αύριο στα σχολεία, από τα οποία έχουν προκύψει 858 θετικά.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σημειωθεί πως αρκετοί με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, θα μεταβούν στα σχολεία χωρίς υποβολή στοιχείων στο σύστημα αλλά με γραπτή δήλωση του αποτελέσματος.

Στην ενημέρωση ότι θα γίνεται δωρεάν διάθεση δύο self test, από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, προχώρησε, πριν από ένα 24ωρο, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Με αφορμή το αυριανό άνοιγμα νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων και την επαναλειτουργία των Λυκείων και των σχολείων ειδικής αγωγής μετά από τις διακοπές του Πάσχα, το υπουργείο Παιδείας παρέχει μια σειρά χρήσιμων ερωτήσεων και απαντήσεων για γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές που ετοιμάζονται να βρεθούν ξανά στις τάξεις.

Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ποια σχολεία θα λειτουργούν δια ζώσης από αύριο

Από τη Δευτέρα 10 Μαΐου επαναλειτουργούν δια ζώσης τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, και συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα Λύκεια και τα σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Τα μέτρα πρόληψης και προστασίας

Προβλέπεται η εφαρμογή όλων των προηγούμενων μέτρων προστασίας και πρόληψης, όπως:

– η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,

– τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,

– οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,

– η χρήση αντισηπτικών,

– οι σχολαστικοί καθαρισμοί,

– οι τακτικοί αερισμοί των χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά,

– τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ προστίθεται, στα ήδη ισχύοντα, άλλο ένα σημαντικό, προληπτικό μέτρο: η διενέργεια αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου για κάθε μαθητή, εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολείων, για να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας.                                                                

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.