Με υποχρεωτική πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού τεστ δυο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό των επιχειρήσεων εστίασης, με την παρουσία μόνο καθήμενων σε εξωτερικούς και με αναλογία έξι άτομα ανά τραπέζι , ξεκινά σύμφωνα με πληροφορίες η εστίαση στις 3 Μαΐου 2021.

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να παραμένουν ανοικτές έως τις 11 το βράδυ με εξαίρεση τη διανομή (ντελίβερι) αλλά με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ.

Τα μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες προβλέπουν επίσης αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων από 0,90 έως και 1,8 μέτρα ανάλογα με την διάταξη των τραπεζιών, υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά το χρόνο αναμονής το κατάστημα. Θα επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από πελάτες με τοποθέτηση δυο σκαμπό μαζί και με απόσταση μεταξύ κάθε δυάδας σκαμπό τα 1,5 μέτρα. Επίσης σε κάθε τραπέζι θα είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού ενώ θα πρέπει να απολυμαίνονται οι κατάλογοι και τα τραπέζια σε κάθε εναλλαγή πελατών.

Εστίαση: Ανοιγμα μέχρι 20 Απριλίου - Ολα τα μέτρα για την ενίσχυση του  κλάδου | Έθνος

Οι επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν σε εξωτερικούς χώρους από την επόμενη του Πάσχα είναι εστιατόρια, ταβέρνες, αναψυκτήρια, καφενεία ( χωρίς μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών), καφετέριες και παραδοσιακά καφενεία. Οι επιχειρήσεις που ανοίγουν στις 3 Μαΐου θα πρέπει εφόσον τους ζητηθεί σε σχετικούς ελέγχους να επιδεικνύουν στις αρχές τη βεβαίωση από το TAXIS από την οποία να αποδεικνύεται ότι ο ΚΑΔ τους αποτελεί κύρια δραστηριότητα πριν την 1 Μαρτίου 2020.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνουν σε αναστολή οι επιχειρήσεις με κύρια δραστηριότητα ΚΑΔ 5621 (υπηρεσίες τροφοδοσίας για εκδηλώσεις) με ΚΑΔ 5630 ( (Υπηρεσίες Ποτών) καθώς οι οκταψήφιοι αυτών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr