Την δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα του Fuel Pass 2 έχουν πλέον και οι πολίτες των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 8, 9 και 0.

Αυτο σημαίνει ότι πλέον, η πλατφόρμα του Fuel Pass 2 στο gov.gr είναι ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ!

Σημειώνεται ότι η ανταπόκριση των πολιτών για το Fuel Pass 2 είναι πολύ μεγάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και στο πλαίσιο του προγράμματος, μέχρι χθες το απόγευμα της Τρίτης, πάνω από 700.000 πολίτες είχαν υποβάλει τις αιτήσεις τους.

Ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ η πλατφόρμα του Fuel Pass 2 - Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αιτήσεις

Μπορείτε να κάνετε την αίτηση ΕΔΩ.

Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.

Επίσης, συμπληρώνει και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του.

Η υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 29 Αυγούστου 2022.

Η νέα επιδότηση καυσίμων αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ οι δικαιούχοι μπορούν και αυτή τη φορά να πάρουν τα χρήματα είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Στην πρώτη περίπτωση το επίδομα είναι 15 ευρώ υψηλότερο.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν ήδη υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση, πριν την προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης, αφού λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2021.

Fuel Pass 2: Τρόποι πίστωσης της οικονομικής ενίσχυσης

Η οικονομική ενίσχυση πιστώνεται από την ανώνυμη εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου «Κοινωνία της Πληροφορίας Μονοπρόσωπη Α.Ε» (ΚτΠ Μ.Α.Ε.), στον δικαιούχο μέσω της ειδικής εφαρμογής παρ. 4 του άρθρου 67 του ν. 4950/2022 είτε

α) σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό, κατά την έννοια των παρ. 2 και 3, αντίστοιχα, του άρθρου 3 του ν. 4557/2018 (Α’ 139) είτε

β) σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του.

Τέλος, ορίζεται ότι η συμμετοχή του πιστωτικού ιδρύματος ή του χρηματοπιστωτικού οργανισμού στην ανωτέρω διαδικασία θα πραγματοποιείται βάσει των όρων και των προϋποθέσεων που τίθενται στο Μητρώο Συνεργαζόμενων Αδειοδοτημένων Παρόχων Υπηρεσιών Πληρωμών, που έχει συσταθεί από τον Φορέα Υλοποίησης.

 

Αυτά είναι τα βήματα για το Fuel Pass 2:

Fuel Pass 2: Βήμα προς βήμα η διαδικασία – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για την επιδότηση καυσίμων