Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες  αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού, κόντρα στη Wall Street, με το επιτυχημένο ντεμπούτο του ιαπωνικού μετρό Tokyo Metro, να ενισχύει το επενδυτικό κλίμα.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε άλμα 1,67%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 0,57%.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,8% την Τετάρτη, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix σημείωσε πτώση 0,42%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 1,18%, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης κινήθηκε 0,45% υψηλότερα.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας διαπραγματευόταν με οριακές μεταβολές.

Ράλι 47% στην Tokyo Metro

Οι μετοχές της Tokyo Metro εκτινάχθηκαν έως και 47%, σύμφωνα με το CNBC.  Η εταιρεία, ένας από τους κορυφαίους φορείς εκμετάλλευσης του μετρό στην Ιαπωνία και ο μεγαλύτερος στο Τόκιο, συγκέντρωσε 348,6 δισ. γεν στην αρχική δημόσια προσφορά της, τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στην Ιαπωνία από το 2018.

Η δημόσια εγγραφή φέρεται να υπερκαλύφθηκε 15 φορές και η τιμή της διαμορφώθηκε στο ανώτερο άκρο του εύρους τιμών της, προσφέροντας μετοχές στα 1.200 γιεν ανά τεμάχιο.

Πληθωρισμός Σιγκαπούρης

Στη Σιγκαπούρη, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή της Σιγκαπούρης – ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ιδιωτικές μεταφορές και τη στέγαση – αυξήθηκε κατά 2,8% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, υψηλότερα από την πρόβλεψη του Reuters για 2,7%.  Ο συνολικός πληθωρισμός των καταναλωτών αυξήθηκε κατά 2% από το προηγούμενο έτος, έναντι του αναμενόμενου 1,9%.

Διαβάστε ακόμη: