Οι ασιατικές μετοχές σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές ανέκαμψαν από τις απώλειες που προκάλεσε η Nvidia, ενώ και οι κινεζικές μετοχές ανέκαμψαν από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών.

Ωστόσο, οι περισσότερες περιφερειακές αγορές εξακολουθούσαν να οδεύουν προς απώλειες τον Αύγουστο, καθώς πάσχιζαν να ανακάμψουν από τις εξουθενωτικές απώλειες που καταγράφηκαν στις αρχές του μήνα.

Οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ υπεραποδίδουν,  με τον δείκτη Hang Seng να σημειώνει άνοδο 1,1% την Παρασκευή και να παραμένει σε τροχιά για κέρδη 2,6% τον Αύγουστο.

Οι δείκτες Nikkei 225 και TOPIX της Ιαπωνίας σημείωσαν άνοδο περίπου 0,7% και 0,6%, αντίστοιχα.

Ο KOSPI της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,6% την Παρασκευή, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές ανέκαμψαν από τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης. Ωστόσο, η παρατεταμένη πτώση του κλάδου, στο μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου, έθεσε τον KOSPI σε πορεία απώλειας 3,3% αυτόν τον μήνα.

Ο ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,4% και οδεύει σε περιορισμένες απώλειες τον Αύγουστο.

Στη Wall Street, ο βιομηχανικός Dow Jones ανήλθε σε νέο ρεκόρ, χάρη στις αγορές σε οικονομικά ευαίσθητες μετοχές, ενώ οι απώλειες της Nvidia, μετά από το απογοητευτικό guidance, συμπαρέσυραν τον S&P 500 και τον Nasdaq.

Αλλά οι απώλειες αυτές φαίνεται τώρα να υποχωρούν, όπως και η πτώση στον ευρύτερο τεχνολογικό κλάδο. Η Nvidia ενισχύεται προσυνεδριακά, όπως και τα futures των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών.

Η προσοχή είναι στραμμένη στα στοιχεία για τον δείκτη τιμών PCE από τις ΗΠΑ, που αναμένεται αργότερα την Παρασκευή. Πρόκειται για τον αγαπημένο δείκτη πληθωρισμού της Fed και είναι πιθανό να επηρεάσει τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων.

Η αισιοδοξία για χαμηλότερα επιτόκια βοήθησε τις ασιατικές αγορές να περιορίσουν μέρος των απωλειών τους τον Αύγουστο, καθώς οι traders άρχισαν να τιμολογούν, με βεβαιότητα, ότι η Fed θα προβεί σε μείωση τον Σεπτέμβριο.

Οι κινεζικές μετοχές ανακάμπτουν από τα χαμηλά 6 μηνών

Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας σημείωσαν άνοδο 1% και 0,5% και ήταν μεταξύ των καλύτερων επιδόσεων της ημέρας, αν και εξακολουθούσαν να έχουν απώλειες μεταξύ 3% και 4% τον Αύγουστο.

Οι κινεζικές αγορές επωφελήθηκαν κυρίως από κάποιες συναλλαγές στο τέλος του μήνα, καθώς οι τοπικές αγορές υπέστησαν πλήγμα από τις επίμονες εκροές κεφαλαίων κατά τη διάρκεια του Αυγούστου. Ήταν επίσης μακράν οι αγορές με τις χειρότερες επιδόσεις στην Ασία για το μήνα, σύμφωνα με το Investing.com.

Διαβάστε ακόμη: