Η Άννα Ροκοφύλλου, προσωπική φίλη του Κυριάκου Μητσοτάκη  θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Α’ Αθηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του radar.gr η αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων πήρε το χρίσμα από τον Πρωθυπουργό μετά από συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αναμφίβολα πρόκειται για ένα προβεβλημένο στέλεχος της Κεντροαριστεράς με σημαντικό ενέργο στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Με αυτό τον τρόπο ο πρωθυπουργός κάνει ουσιαστικά ανοίγματα στο χώρο της Κεντροαριστεράς και δυναμώνει το ψηφοδέλτιο στην Α Αθήνας
Η Άννα Ροκοφύλλου διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς υπηρξε περιφερειακή σύμβουλος Αττικής αρμόδια για τον Τουρισμό στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ εκλέγεται δημοτική σύμβουλος στον δήμο Αθηναίων από το 1998.  Τα τελευταία χρόνια βρίισκεται στο Δήμο Αθηνών  στο πλευρό του Κώστα Μπακογιάννη.

Εκτός από τη μακρά πορεία της στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, παρουσιάζει σημαντική σταδιοδρομία στην κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς διετέλεσε σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών σε θέματα Κοινοτικού Δικαίου, ενώ ακολούθησε τα βήματα του πατέρα της, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Ροκόφυλλου, ως υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.