Στο Α’ Νεκροταφείο τελείται σήμερα η εξόδιος ακολουθία για την Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

Η κηδεία της πολιτικού που υπήρξε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής και η πρώτη γυναίκα που διετέλεσε Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, τελείται δημοσία δαπάνη.

Στο Α’ Νεκροταφείο βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Λουκάς Παπαδήμος και Παναγιώτης Πικραμμένος, ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζήδάκης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, η Σοφία Βούλτεψη, οι πρώην υπουργοί Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, Γιώργος Αλογοσκούφης και Γιάννης Βαληνάκης.

Επίσης, στον χώρο βρίσκονται ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Γεράσιμος Σιάσος, ο πρώην υπουργός Παιδείας Θεόδωρος Φορτσάκης, ο ακαδημαϊκός, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Μιχάλης Σταθόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Στεφάνια έστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Δείτε βίντεο:

Διαβάστε ακόμη: