Μια πολύ ασυνήθιστη και ιδιαίτερα επικίνδυνη χελώνα-αλιγάτορας ανακαλύφθηκε στην Κάμπρια της βορειοδυτικής Αγγλίας. Αυτή η χελώνα έχει ένα εξαιρετικά ισχυρό σαγόνι, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές μέχρι και στα οστά με το δάγκωμά της.

Αν και αυτές οι χελώνες είναι συνήθως βαθιά ενδημικές στις ποτάμια και τους βάλτους της Φλόριντα, αυτή η συγκεκριμένη ανακαλύφθηκε σε μια λίμνη στην Κάμπρια. Μια τοπική δημότης την βρήκε και την παρέδωσε σε έναν κτηνίατρο, χωρίς να γνωρίζει πόσο επικίνδυνο είναι αυτό το ερπετό.

«Είχε αρχίσει να φαίνεται αρκετά αξιολύπητο. Τηλεφώνησα σε διάφορες υπηρεσίες, οι οποίες δεν βοήθησαν καθόλου. Όλοι νόμιζαν ότι ήταν μια απλή χελώνα, αλλά δεν ήταν» είπε σε τοπική εφημερίδα, προσθέτοντας πως πιθανότατα την είχε στην κατοχή του κάποιος λάτρης εξωτικών ζώων, ο οποίος δεν μπορούσε να τη φροντίσει άλλο.

Οι χελώνες – αλιγάτορες είναι ένα αρπακτικό είδος που μπορεί εύκολα να δαγκώσει μέχρι και τα οστά και μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό σε ανθρώπινα δάχτυλα, όπως αναφέρεται στην εγκυκλοπαίδεια «Britannica».

Αυτοί οι χελώνες είναι κυνηγοί που συνήθως τρέφονται με ψάρια, βατράχια, μικρά θηλαστικά και ακόμα και άλλες χελώνες. Μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα 100 εκατοστά και να ζυγίζουν έως και 90 κιλά.

Διαβάστε ακόμη: