Ursula Wanecki είναι η σωσίας της Άνγκελα Μέρκελ επί 16 χρόνια. Τώρα, καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος αποσύρεται από την ενεργό δράση, η Ursura θα πρέπει να την ακολουθήσει.

Έχει ένα μόνο όνειρο. Να συναντήσει επιτέλους την Άνγκελα Μέρκελ και να ανταλλάξει συνταγές μαζί της για το κέικ δαμάσκηνο από τη Σιλεσία. «Ξέρω ότι της αρέσει να το φτιάχνει, με ένα crumble topping. Μας φαντάζομαι να καθόμαστε στον κήπο της, να πίνουμε έναν καφέ και να τρώμε το κέικ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας» λέει στον Guardian.

 

Η Μέρκελ γνωρίζει την ύπαρξή της και της έχει στείλει ένα υπογεγραμμένο βιβλίο, το οποίο η Ursula Wanechi θεωρεί σιωπηρή έγκριση του αντισυμβατικού ρόλου της. Η δημόσια παρουσία της ως σωσίας της Μέρκελ σε διάφορα events, από σατιρικές τηλεοπτικές εκπομπές και εγκαίνια σούπερ μάρκετ μέχρι ιδιωτικούς γάμους και πάρτι γενεθλίων, την έχει απασχολήσει τα τελευταία 16 χρόνια, τόσο πολύ που πολλές φορές γίνεται από χόμπι, βασική της «δουλειά». Κι ας είναι φοροτεχνικός.

Ursula Wanecki είναι η σωσίας της Άνγκελα Μέρκελ επί 16 χρόνια. Τώρα, καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος αποσύρεται από την ενεργό δράση, η Ursura θα πρέπει να την ακολουθήσει.     Έχει ένα μόνο όνειρο. Να συναντήσει επιτέλους την Άνγκελα Μέρκελ και να ανταλλάξει συνταγές μαζί της για το κέικ δαμάσκηνο από τη Σιλεσία.     «Ξέρω ότι της αρέσει να το φτιάχνει, με ένα crumble topping. Μας φαντάζομαι να καθόμαστε στον κήπο της, να πίνουμε έναν καφέ και να τρώμε το κέικ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας» λέει στον Guardian.     Η Μέρκελ γνωρίζει την ύπαρξή της και της έχει στείλει ένα υπογεγραμμένο βιβλίο, το οποίο η Ursula Wanechi θεωρεί σιωπηρή έγκριση του αντισυμβατικού ρόλου της.     Η δημόσια παρουσία της ως σωσίας της Μέρκελ σε διάφορα events, από σατιρικές τηλεοπτικές εκπομπές και εγκαίνια σούπερ μάρκετ μέχρι ιδιωτικούς γάμους και πάρτι γενεθλίων, την έχει απασχολήσει τα τελευταία 16 χρόνια, τόσο πολύ που πολλές φορές γίνεται από χόμπι, βασική της «δουλειά». Κι ας είναι φοροτεχνικός.     Όταν η 67χρονη Μέρκελ, αποσυρθεί από τον ρόλο της τον επόμενο μήνα, η 65χρονη Wanecki σχεδιάζει να κάνει το ίδιο.     «Αυτό που ανυπομονώ περισσότερο είναι να μπορέσω να φορέσω ξανά βερνίκι νυχιών και μεγάλα σκουλαρίκια, κάτι που η Μέρκελ δεν το κάνει ποτέ» λέει αστειευόμενη.     «Αλλά νομίζω ότι το να παρατήσω τα μπλέιζερ δεν σημαίνει ότι ο κόσμος θα σταματήσει να μου φωνάζει «Hallo Angie». Δεν θα εξαφανιστεί από τη δημόσια συνείδηση ​​για κάποιο χρονικό διάστημα».     Η δεύτερη ζωή της ξεκίνησε σχεδόν τυχαία, χωρίς καμία απολύτως προσπάθεια εκ μέρους της, είπε η Wanecki σε μια πρόσφατη διαδικτυακή συνέντευξη από το λιτό διαμέρισμά της στο Attendorn της δυτικής Γερμανίας.

Όταν η 67χρονη Μέρκελ, αποσυρθεί από τον ρόλο της τον επόμενο μήνα, η 65χρονη Wanecki σχεδιάζει να κάνει το ίδιο.«Αυτό που ανυπομονώ περισσότερο είναι να μπορέσω να φορέσω ξανά βερνίκι νυχιών και μεγάλα σκουλαρίκια, κάτι που η Μέρκελ δεν το κάνει ποτέ» λέει αστειευόμενη.

«Αλλά νομίζω ότι το να παρατήσω τα μπλέιζερ δεν σημαίνει ότι ο κόσμος θα σταματήσει να μου φωνάζει «Hallo Angie». Δεν θα εξαφανιστεί από τη δημόσια συνείδηση ​​για κάποιο χρονικό διάστημα». Η δεύτερη ζωή της ξεκίνησε σχεδόν τυχαία, χωρίς καμία απολύτως προσπάθεια εκ μέρους της, είπε η Wanecki σε μια πρόσφατη διαδικτυακή συνέντευξη από το λιτό διαμέρισμά της στο Attendorn της δυτικής Γερμανίας.

Δεν προσπάθησα να την μιμηθώ 

«Όταν ήταν πολύ μικρός ο εγγονός μου είδε την Άνγκελα Μέρκελ στις ειδήσεις της τηλεόρασης και είπε στη μαμά του: “Αυτή είναι η γιαγιά.” Μετά φόρεσα ένα κοστούμι σε βερικοκί χρώμα σε έναν γάμο, κάτι παρόμοιο με αυτό που είχε φορέσει και η Μέρκελ και αργότερα ντύθηκα για αστείο σαν εκείνη για να πάω στο καρναβάλι».

Και αυτό είχε επιτυχία, όπως λέει.

«Αλλά ορκίζομαι ότι δεν έμαθα ποτέ να τη μιμούμαι. Είναι πραγματικά όπως είμαι. Δεν χρειάζεται να κάνω καμία προσπάθεια, απλά έβαλα λίγο μακιγιάζ και ένα μεγάλο μπλέιζερ και όταν βγαίνω από την πόρτα είμαι απλά η Άνγκελα Μέρκελ», είπε. Παρά το γεγονός ότι είναι πιο ψηλή «κατά ένα κεφάλι», φοράει 40 νούμερο παπούτσι σε σύγκριση με το 38 της Μέρκελ, και έχει «μακρύτερα, πιο αδύνατα πόδια», λέει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά, «ειδικά αν δεν έχουν δει ποτέ τη Μέρκελ από κοντά» όπως λέει.

Η Wanecki γεννήθηκε στην Πολωνία και παρά το γεγονός ότι ζει στη Γερμανία για χρόνια, έχει έντονη πολωνική προφορά.