Η 33χρονη Αγγέλα Σπανοπούλου, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στη ναυτιλία καθώς η οικογένεια της έχει τον όμιλο εταιρειών Spanopoulos Group.
Η Αγγέλα Σπανοπούλου πλειοδότησε στον πλειστηριασμό καταβάλλοντας 1,14 εκατομμύρια ευρώ και θα μετακομίσει στη βίλα των 700 τετραγωνικών μέτρων μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ανακαίνισης της.
Να σημειωθεί ότι η Spanopoulos Group –που ξεκίνησε τη δραστηριότητα της 1962 όταν ο παππούς της Χρήστος Σπανόπουλος απέκτησε το πρώτο ρυμουλκό του– σήμερα είναι μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες ναυτιλιακές επιχειρήσεις, που διαθέτει ναυπηγεία, ρυμουλκά και μια σειρά υποστηρικτικών εταιρειών και παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε πλοία και λιμάνια.
Ο Χρήστος Σπανόπουλος και η σύζυγος του Αγγέλα –γιαγιά της νέας ιδιοκτήτριας- απέκτησαν δύο γιους τον Ιγνάτιο και τον Μιχάλη. Η Αγγέλα είναι κόρη του Ιγνάτιου.
Η βίλα των 700 τετραγωνικών βγήκε στο ηλεκτρονικό σφυρί από την Intrum με τιμή πρώτης προσφοράς 1,1 εκατ ευρώ και πέρασε στην κα Αγγέλα Σπανοπούλου αντί 1,14 εκατ ευρώ.
Πρόκειται για ένα μικρό ανάκτορο, το οποίο απέκτησε το 1984 ο Γιώργος Μουρτζούχος μαζί με την αείμνηστη σύζυγο του Ελενα. Ένα ζευγάρι που έγραψε ιστορία στο χώρο της γυναικείας ένδυσης με τη φίρμα Miss Raxevsky.
Σύμφωνα με τα έγγραφα του πλειστηριασμού, η κατοικία έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο 1.300 τ.μ και αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 267,45μ (αποθήκες, βοηθητικοί χώροι, γκαράζ). Ισόγειο εμβαδού 235 τμ, αποτελείται από χολ, σαλόνι με τζάκι, τραπεζαρία, κουζίνα, WC.
Ο πρώτο όροφος επιφάνειας 161,27μ, αποτελείται από τρία υπνοδωμάτια, και δύο μπάνια. Και δώμα επιφάνειας 20,63μ. Όλοι οι όροφοι αποτελούν μια ενιαία λειτουργικά κατοικία και επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα και ασανσέρ.
Να σημειωθεί ότι τα βάρη του ακινήτου υπερβαίνουν τα 14 εκατ ευρώ, με προσημειώσεις υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς, της ΦΑΕ Αθηνών, του Β΄ ΚΕΑΟ Αθηνών, της ΑΑΔΕ, του ΚΕΦΟΜΕΠ.
Η φίρμα Miss Raxevsky ξεκίνησε το 1976 όταν η Έλενα Ραξέφσκι μαζί με τον σύζυγο της Γιώργο Μουρτζούχο ίδρυσαν την εταιρία Helen’s Club S.A. καθώς ανέπτυξαν τη μικρή βιοτεχνία ρούχων την οποία είχε δημιουργήσει ο παππούς της Έλενας Ραξέφσκι.
Η ανάπτυξη της Miss Raxevsky ήταν εντυπωσιακή από το 1980 και μετά με δίκτυο καταστημάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Για 30 χρόνια κυριαρχούσε στην αγορά των γυναικείων ενδυμάτων προσιτής πολυτέλειας.
Ωστόσο η κατιούσα άρχισε με την οικονομική κρίση και το 2010 έκλεισαν τα μισά από τα 55 καταστήματα με την εταιρεία να έχει επαναλαμβανόμενες ζημιογόνες χρήσεις.