Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Ανεβαίνει ο «πυρετός» για το χρηματιστήριο

-Το δώρο της Λαγκάρντ φέρνει κέρδη 5 δις. στις τράπεζες! Έρχεται μέρισμα- αύξηση στις τιμές στόχους!

-Το ζήτημα του «πολιτικού κινδύνου», το ενδεχόμενο πισωγυρίσματος στις εκλογές με απλή αναλογική, η Επενδυτική βαθμίδα, ο πυρετός των διεργασιών, η διεθνής θετική συγκυρία

-Πάλι στο προσκήνιο οι τράπεζες! Στο κάδρο Ενέργεια, Πετρέλαια, Κατασκευές!


Οι 2+1 στόχοι του Χόλτερμαν αφού απεγκλωβίστηκε από το βαρίδι του Άκτωρα!
– Η διείσδυση στις Τράπεζες, η μετεξέλιξη της Reds σε νέα Lamda και η προσδοκία για την απόκτηση του δικού του «Ελληνικού»
– Γιατί ο Ολλανδός δεν θα μείνει μόνο στην Alpha, αλλά «βλέπει» πρώτα Εθνική και μετά Τρ. Πειραιώς!


Χορός μνηστήρων για τα ΕΛΠΕ!
-Το ισχυρό ενδιαφέρον των Αράβων και του Μπιν Σαλμάν για το πλειοψηφικό πακέτο των Ελληνικών Πετρελαίων και η σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης!
-Η πρόταση του 1 δισ. Καλτσίδη – Μελισσανίδη στον Σπύρο Λάτση για το 47,1% και το ραντεβού Μυτιληναίου – Dr John στο Λονδίνο με την παρουσία της Goldman Sachs!


Στο κάδρο της Αρχής για το ξέπλυμα οι «ατσίδες» της Συνεταιριστικής Σερρών…
…με τα δάνεια σε φωτοβολταϊκά χωρίς εξασφαλίσεις, χωρίς ίδια κεφάλαια και με υπερτιμολογήσεις
-Ο έλεγχος της ΤτΕ, οι ανώνυμες επιστολές στην Αρχή και η τρύπα των 25 εκατ. ευρώ – Η παρέμβαση Τσιάρα και η θέση του Κ. Καραμανλή!
-«Στο τραπέζι» και επώνυμος εφοπλιστής, αλλά και προβεβλημένος επιχειρηματίας – νταραβεριτζής, με εταιρίες στην Κύπρο που «όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει»!


Δύο υποθέσεις – φωτιά ξετινάζει η Αρχή για το ξέπλυμα!
– 1. Στον ΣΔΟΕ ο φάκελος γνωστού και προβεβλημένου επιχειρηματία με πλήθος δραστηριοτήτων! Με την επιστροφή της πάει Εισαγγελέα!
– 2. Η επιτροπή Βουρλιώτη δέσμευσε το υπερπολυτελές σκάφος και τους τραπεζικούς λογαριασμούς ανερχόμενου και επιθετικού επιχειρηματία – Για γέλια και για κλάματα, οι κασέτες μαϊμού με τους 2 υπουργούς!


Για γέλια και για κλάματα: οι κασέτες μαϊμού με τους 2 υπουργούς!
-Ο ένας τα παίρνει και ο άλλος τον παίρνει! Ντροπή!


Μετά το 50% του Alpha, η BC Partners του «Πρίγκιπα» Ν. Σταθόπουλου, συζητά να αποκτήσει και το 50% του Star!
-Διά μέσου της United του Σέρβου Τσόλακ, ιδιοκτήτη της τελευταίας στην Premier League Σαουθάμπτον!
-Η τροπολογία της κυβέρνησης που έχει προκαλέσει σύγκρουση μεταξύ των καναλαρχών, τα ραντεβού με τους ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων, οι υποσχέσεις και το deal των 150 εκατ. ευρώ!


Οι απατεώνες Κουτσολιούτσοι, η βίλα στις Σπέτσες και το colpo Grosso για πώληση σε Παύλο Γλύξμπουργκ αντί 70 εκατ. ευρώ!
-Την ώρα που η δίκη έχει διακοπεί και έχει αναδυθεί οσμή συγκάλυψης με ευθύνη Τσιάρα, ο διαβόητος Τζώρτζης, των ουίσκι και των καραόκε διαπραγματεύεται big deal με τον γιο του τέως Βασιλιά!


Με απόφαση Χόλτερμαν – Βαρδινογιάννη ο Άκτωρ σε Κούτρα – Wayde Adams
-Γιατί είπαν «Όχι» στην πρόταση της Ιντρακάτ – Το τίμημα, οι εγγυήσεις του Ελλάκτορα, η Επ. Ανταγωνισμού και οι Παραχωρήσεις
-Το ζήτημα αποφυγής της περαιτέρω «ισχυροποίησης» των τριών νέων «παικτών» που ανατρέπουν ισορροπίες!


Το success story της Intrakat μόλις 6 μήνες μετά!
-Από ζημίες, υποχρεώσεις και μηδενικά μερίσματα, στα άνω των 160 εκατ. ίδια κεφάλαια, μηδενικό δανεισμό, επιτυχή ΑΜΚ ύψους 100 εκατ. και πρόσβαση σε χρηματοδότηση για συμμετοχή σε έργα υποδομών!
-Η επιχειρηματική τριπλέτα Εξάρχου, Μπάκος, Καϋμενάκης ποντάρει σε Κατασκευές, Υποδομές, ΑΠΕ, ΣΔΙΤ, Παραχωρήσεις, Διαχείριση απορριμμάτων και Real Estate! – Τα αποτελέσματα τριμήνου και η κατεύθυνση των κεφαλαίων της αύξησης!


Το «μαύρο» εικοσάρικο (μύρια) στην Κύπρο, η εργολαβάρα, το big deal, η offshore και οι μέτοχοι
– Αφού πρώτα έκανε την αρπαχτή, τώρα ο εισηγμένος ψάχνεται να προβεί σε αντιστροφή της πράξης!


Τι επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας με την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την Βουλή

-Από τις απαντήσεις κυβέρνησης και ελάσσονος αντιπολίτευσης θα κριθεί η τελική επικράτηση – Οι παγίδες, οι κίνδυνοι και η αναπόφευκτη ακραία πόλωση
-Κίνηση ακραίου τυχοδιωκτισμού ή εξόχως πολιτική πράξη – Ενισχύει την ακραία πολιτική πόλωση και βάζει σε κίνδυνο τα 30 νομοσχέδια προς ψήφιση που εκκρεμούν στη Βουλή!


Το σκάνδαλο του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης:

-Η ασυνέπεια του Β. Ρέστη στην πρώτη δόση, η «εξαφάνιση» του Π. Στάθη, οι μυστικές συζητήσεις με τον Εβραίο και τον Φειδάκη και το ενδεχόμενο για ακύρωση του διαγωνισμού!

-«Κάνουν πάρτι» λόγω των ραγδαίων εξελίξεων, οι παπατζήδες με τα μαύρα ράσα, ο «Ανιψιός», οι μάνατζερ που διαπραγματεύονται τις δουλειές, οι γνωστοί νταραβεριτζήδες και «οι δικηγόροι του Διαβόλου»!


Ο «αγώνας» για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

-Γιατί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αλλά και οικονομικοί φορείς, δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας, σε σημείο να χαρακτηρίζεται “εθνικός στόχος” για την οικονομική πολιτική.


Το πατρινό καρναβάλι επιστρέφει μετά από τρία χρόνια απουσίας
-Στο 98,6% οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης


Με πολλές «ταχύτητες» κινείται η αγορά γαλακτοκομικών στην Ελλάδα
-Στα €1,6 δισ. το 2022 – Σημαντικές αυξήσεις στις τιμές σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας Στόχασις Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε.


«Ανάσταση» στον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης με αντίθετη όμως ροή
-Τα προβλήματα, οι εντάσεις και οι εναλλακτικές λύσεις – Η Copelouzos Group θα είναι ο φορέας υλοποίησης του νέου έργου


Αντιμέτωπη με τσουνάμι χρέους η Δύση
Κορυφαίοι οικονομολόγοι μιλούν για τη “μητέρα όλων των κρίσεων”

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου