Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, προκειμένου να ενημερωθεί από τον διοικητή του νοσοκομείου και γιατρούς, για την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία. 

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη εμβολιασμού, λέγοντας ότι σήμερα ξεκίνησε και καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «Σε λίγες μέρες θα έχουμε περισσότερα κρούσματα, απ’ όσα είχαμε συνολικά το 2020. Η κυβέρνηση, ενώ γνώριζε τι συμβαίνει με την μετάλλαξη Όμικρον στη Δυτική Ευρώπη, δεν πήρε γρήγορα μέτρα αυστηρής υγειονομικής προστασίας».

Παράλληλα, σημείωσε πως στο Κίνημα Αλλαγής παραμένουν αταλάντευτοι στο τρίπτυχο που περιλαμβάνει στήριξη του εμβολιαστικού προγράμματος, στήριξη του Εθνικού Συστήματος Δημόσιας Υγείας και στελέχωση των νοσοκομείων, το συντομότερο δυνατό, με γιατρούς και άλλες ειδικότητες.

«Έχουμε ξεκινήσει ήδη την καμπάνια μας για τον εμβολιασμό. Σπάμε τον φόβο, σπάμε την παραπληροφόρηση, εμβολιαζόμαστε διότι είναι ένα μήνυμα ζωής για μας και τους συνανθρώπους μας», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «Στηρίζουμε το ΕΣΥ δίνοντας κίνητρα για νέους νοσηλευτές και για κρίσιμες ειδικότητες που χρειαζόμαστε, για να στηρίξουμε ιδιαίτερα τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και ζητάμε από την κυβέρνηση να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε όπου υπάρχουν εγκεκριμένες πιστώσεις για νοσηλευτές και γιατρούς, να έρθουν γρηγορότερα να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα υγείας».

Αναφερόμενος στα μέτρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης «πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτές οι στιγμές είναι πάρα πολύ κρίσιμες», προσθέτοντας ότι «πάνω απ’ όλα είναι η ανθρώπινη ζωή, πάνω απ’ όλα είναι η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, αυτά πρέπει να είναι προτεραιότητα και σε καμία περίπτωση το πολιτικό κόστος».

Ο κ. Ανδρουλάκης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί μέσα στο νοσοκομείο και να ευχηθεί για τις εορτές σε πολίτες που συνάντησε, ενώ ευχαρίστησε τον διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργο Χαλκιαδάκη, για την ενημέρωση.

Ο κ. Χαλκιαδάκης με τη σειρά του ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής για το ενδιαφέρον, λέγοντας ότι αυτή την ώρα στο ΠΑΓΝΗ, σε ό,τι αφορά τις νοσηλείες και τους ασθενείς στη ΜΕΘ, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

«Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους γιατρούς, τον Διοικητή, τον κ. Τζανάκη, που μας ενημέρωσαν όχι μόνο για την ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία στην Κρήτη και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αλλά συζητήσαμε και το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε με απόλυτη ευθύνη και συνέπεια το μεγάλο ζήτημα της πανδημίας, που πλήττει ως τσουνάμι τις τελευταίες ημέρες τον τόπο μας. Σε λίγες ημέρες, εντός αυτής της εβδομάδας θα έχουμε, περισσότερα κρούσματα από όσα είχαμε συνολικά το 2020. Η κυβέρνηση ενώ γνώριζε τι συμβαίνει με τη μετάλλαξη Όμικρον στη Δυτική Ευρώπη, δεν πήρε γρήγορα αυστηρά μέτρα υγειονομικής προστασίας. 

Εμείς συνεχίζουμε αταλάντευτοι στο τρίπτυχο: 

Στηρίζουμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Σήμερα ξεκινήσαμε ήδη την καμπάνια μας, «Σπάμε τον φόβο, σπάμε την παραπληροφόρηση», εμβολιαζόμαστε γιατί είναι ένα μήνυμα ζωής για εμάς και τους συνανθρώπους μας. 

Στηρίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας δίνοντας κίνητρα για νέους νοσηλευτές και ιδιαίτερα για τις κρίσιμες ειδικότητες που χρειαζόμαστε για να στηρίξουμε τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και βέβαια ζητάμε από την κυβέρνηση να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε όπου υπάρχουν εγκεκριμένες πιστώσεις για νοσηλευτές και γιατρούς, να έρθουν γρηγορότερα να στηρίξουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. 

Τέλος, για τα μέτρα. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι αυτές οι στιγμές είναι πάρα πολύ κρίσιμες, και η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή, πάνω από όλα είναι η στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, αυτά πρέπει να είναι προτεραιότητες και σε καμία περίπτωση το πολιτικό κόστος. Για να ξεπεράσουμε μαζί, όσο γίνεται με τις καλύτερες δυνατές πιθανότητες αυτό το τσουνάμι κρουσμάτων που ζούμε τις τελευταίες ημέρες.

Ερ Δημοσιογράφου: Κύριε Πρόεδρε στο κομμάτι που έχει να κάνει με το πόσο οριακά είναι τα πράγματα και με την πίεση που ασκείται στο ΕΣΥ, ένα μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε, με αφορμή και με την έναρξη την καμπάνιας για τον εμβολιασμό και στους συντοπίτες μας. 

Το Ταμείο Ανάκαμψης δίνει τη δυνατότητα να δοθεί στήριξη στην πρώτη γραμμή της μάχης και στην πρώτη γραμμή της μάχης είναι το Εθνικό Σύστημα Δημόσιας Υγείας. Εμείς υπερασπιζόμαστε συγχρόνως τη στήριξη του ΕΣΥ που είναι πάρα πολύ κρίσιμη και για τους γιατρούς και για τους νοσηλευτές και για τους ασθενείς, αλλά συγχρόνως υποστηρίζουμε την επέκταση κάλυψης του εμβολιαστικού προγράμματος. Όσο περισσότεροι Έλληνες έχουν εμβολιαστεί, τόσο μικρότερη πίεση θα ασκηθεί στο Σύστημα Δημόσιας Υγείας, τόσο περισσότεροι άνθρωποι δεν θα αρρωστήσουν με βαριά συμπτώματα. Γι’αυτό εμείς δεν λογαριάζουμε το πολιτικό κόστος και στηρίζουμε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς για την υγειονομική ασφάλεια τους ελληνικού λαού παράλληλα και σθεναρά και καλούμε και την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.»