Αναβολή και για το φεστιβάλ των Καννών. Το κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών αναβλήθηκε από την συνηθισμένη του ημερομηνία στη διάρκεια του Μαΐου, το νωρίτερο μέχρι τον Ιούλιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Όπως αναφέρει το Variety, οι διοργανωτές του φεστιβάλ πρόκειται να ανακοινώσουν νέες ημερομηνίες για το 2021 εντός του μήνα που διανύουμε. Η περσινή διοργάνωση, μετά από μια σειρά από αναβολές, τελικά ακυρώθηκε. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διοργανωτές έχουν επιβεβαιώσει την απόφασή τους να πραγματοποιήσουν κανονικά το φεστιβάλ εντός του 2021, καθώς η ακύρωση της περσινής διοργάνωσης αποτέλεσε σοβαρό πλήγμα για τις διεθνείς κινηματογραφικές κυκλοφορίες.

Αναβολή για τον Ιούλιο

Αν το φεστιβάλ όντως αναβληθεί, ο πιθανότερος μήνας για την πραγματοποίησή του είναι ο Ιούλιος. Αν οι διοργανωτές το καθυστερήσουν περισσότερο, είναι πιθανό να συμπέσει με άλλες, εξίσου σημαντικές διοργανώσεις, όπως τα φεστιβάλ της Βενετίας και του Τορόντο, που κανονικά πραγματοποιούνται την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου ή την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Το Variety υπονοεί ότι το Συνδικάτο Ξενοδοχείων των Καννών ήδη έχει ενημερωθεί ότι το φεστιβάλ θα μετακινηθεί στον Ιούλιο, στην κορύφωση δηλαδή της τουριστικής σεζόν, που όμως έχει δεχθεί ισχυρότατο πλήγμα από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς της πανδημίας. Ξενοδόχος της περιοχής δήλωσε: «Οι ημερομηνίες στις οποίες έχουμε συμφωνήσει είναι μεταξύ της 5ης και της 25ης Ιουλίου. Επομένως, το φεστιβάλ θα ξεκινήσει περίπου στις 5 Ιουλίου ή λίγες μέρες αργότερα».

Μεγαλύτερη διάρκεια

Σύμφωνα με συνέντευξη του γενικού εκπροσώπου των Καννών, Τιερί Φρεμώ, έχει ήδη συζητηθεί το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της διάρκειας του φεστιβάλ εξαιτίας της πιθανότητας να κυκλοφορήσουν πολλές ταινίες υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, η πρώτη προβολή των οποίων αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας.

Μετά την ακύρωση του φεστιβάλ το 2020, ο Φρεμώ παρουσίασε μια επιλογή περίπου 50 ταινιών, ανάμεσά τους και η νέα ταινία του Γουές Άντερσον και το animation Soul της Pixar, οι οποίες θα προβάλλονταν στις Κάνες αν δεν είχε ξεσπάσει η πανδημία.