Αφιερωμένη στον Ντιέγκο Μαραντόνα η νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Οσασούνα με το ευρύ 4-0.
Τον «Θεό» τίμησαν οι δύο ομάδες πριν από την αναμέτρηση, με τους «μπλαουγκράνα» να τοποθετούν μια φανέλα του Ντιεγκίτο από την περίοδο του στην Μπαρτσελόνα στη σέντρα του γηπέδου… Εμφανώς συγκινημένος ήταν φυσικά ο Λιονέλ Μέσι… Άλλωστε ήταν αυτός που προκάλεσε ανατριχίλα με τον τρόπο που πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε, το τέταρτο της Μπαρτσελόνα. Ο pulga έβγαλε την «μπλαουγκράνα» φανέλα και εμφάνισε εκείνη των Νιούελς Ολντ Μπόις και του Ντιέγκο Μαραντόνα, αφιερώνοντας το γκολ στον «Θεό» της στρογγυλής θεάς… Ένα γκολ που ήταν γραφτό να μπει από τον Λιονέλ Μέσι.
Η Μπαρτσελόνα πήρε το προβάδισμα στο 29’ με πλασέ του Μπρέιθγουεϊτ. Στο 42’ μπήκε το ομορφότερο γκολ της αναμέτρησης, με τον Γκριεζμάν να πιάνει μια «οβίδα» λίγο έξω από την περιοχή, διαμορφώνοντας το 2-0.
Οι «μπλαουγκράνα» δεν έριξαν τον ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά αντιθέτως συνέχισαν με το πόδι στο γκάζι. Έπειτα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, ο Κουτίνιο έγραψε το 3-0 σε κενή εστία στο 57′, «κλειδώνοντας» οριστικά το «τρίποντο».
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Άλμπα, Λενγκλέ (66’ Αλενιά), Μινγκέθα, Ντεστ (61’ Φίρπο), Ντε Γιονγκ, Πέδρι (46’ Μπούσκετς), Κοουτίνιο (61’ Τρινκάο), Μέσι, Γκριεζμάν, Μπρέθγουεϊτ (61’ Ντεμπελέ)
ΟΣΑΣΟΥΝΑ: Σέρχιο Ερέρα, Ρονκάλια, Νάβας, Όιερ (63’ Ρομπέρτο Τόρες), Ουνάι Γκαρσία, Νάτσο Βιδάλ, Ινίγο Πέρεθ (63’ Μπράσανατς), Ρουμπεν Γκαρσία (74’ Κϊκε Μπάρχα), Μονκαγιόλα, Μπούντιμιρ (74’ Γκαγιέγκο), Γιόνι (22’ Χουάν Κρουθ)