Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Αναθεώρηση πλάνου για την Εθνική Τράπεζα

Πάει για αργότερα, τον Σεπτέμβριο, το placement του 18% των μετοχών – Προσπάθεια να μείνει το Δημόσιο ο μεγαλύτερος μέτοχος – Αυξανόμενος προβληματισμός για την διοίκηση του Π. Μυλωνά – Στο τραπέζι η αντικατάστασή του ή η πλαισίωσή του από ικανό στέλεχος «εμπιστοσύνης» – Τα ερωτήματα της αγοράς και η αναγκαιότητα αποφυγής βιαστικών κινήσεων!

1,5 δισ. ευρώ «τρέχουν» στα προγράμματα «Εξοικονομώ»
-Οικονομία 50%, με τον λογαριασμό ηλεκτρικού να… κόβεται στα μισά – Περισσότερα από ένα εκατομμύριο σπίτια στο πρόγραμμα – Κώστας Καστρινάκης (ΚΑΝΤΟΡ): Πάνω από 70% η ελληνική προστιθέμενη αξία!

UNDERCOVER
Ισχυρή κόμπλα μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κωστή Χατζηδάκη για το θέμα της μετακίνησής του • Μεγάλη δυσαρέσκεια για διοικητή μεγάλου οργανισμού ο οποίος παριστάνει τον φίλο της Μαρέβας • Ο υψηλά ιστάμενος σε μεγάλη Ανεξάρτητη Αρχή που παίζει παιχνίδια εις βάρος της Ν.Δ. • Έντονα ενοχλημένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το αποτέλεσμα που κατέγραψε η Ν.Δ. στο Ηράκλειο της Κρήτης!

Με… ρωσικά κεφάλαια θα χρηματοδοτείται η Ουκρανία!
-Οι G7 συμφώνησαν σε πακέτο $50 δισ. από τα «παγωμένα» κρατικά assets της Ρωσίας – «Nein» από Γερμανία – Όλα γίνονται για τον ορυκτό πλούτο αξίας $12 τρισ. της Ουκρανίας

Ο νέος κανονισμός διώχνει και τους τελευταίους μικροεπενδυτές από το Χ.Α.

– Ολοσχερής «αφυδάτωση» συναλλαγών στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις – Ακραία στρέβλωση, με το 95% του τζίρου στο «γκέτο» του FTSE 25 – Σε αποδρομή μεσαία και μικρή αποτίμηση -Είναι γεγονός πως σχεδόν το 1/3 των μετοχών του ταμπλό είτε δεν ανοίγει είτε κάνει μηδαμινές συναλλαγές, ενώ το 70% με 80% του τζίρου επικεντρώνεται σε 5-6 μετοχές τραπεζών και blue chips.

Πάνε για πρώτη φορά… ταμείο Prem Watsa και John Paulson

– Τι μέρισμα εισπράττουν οι μεγαλοεπενδυτές από Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank – Στήριξαν τις επενδύσεις τους σε δύσκολες εποχές και πλέον «δρέπουν τους πρώτους καρπούς»– Στα 115,5 εκατ. ευρώ το μέρισμα του Watsa από την Eurobank, ενώ ο Paulson θα δει στους λογαριασμούς του 14,7 εκατ. ευρώ. από την Πειραιώς και άλλα 3 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank!


Ανασχηματισμός με το μάτι στην ακρίβεια και την καθημερινότητα αλλά και με σαφείς ενδείξεις ότι η ΝΔ θέλει να ανακτήσει το έδαφος στην παραδοσιακή βάση του κόμματος!


Αποκάλυψη: Η BC Partners επιδιώκει να μπει μετοχικά στην Ευρωλίγκα – Τα τηλεοπτικά δικαιώματα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, η μετονομασία του ΟΑΚΑ σε Nova Arena και η σύγκρουση συμφερόντων!


Άνοιξαν σαμπάνιες τουλάχιστον τρεις μεγαλόσχημοι καναλάρχες με το κάζο της Ν.Δ. και το εκλογικό αποτέλεσμα – Σε σημείο αναφοράς στο εσωτερικό του κόμματος αναδεικνύεται ο Νίκος Δένδιας!


Βγήκαν τα μαχαίρια στο Μαξίμου – Οι βολές από τους εκτός, η αποκαθήλωση για τον Αμερικανό, ο σκεπτικισμός για την πολιτική Σκέρτσου, ο εκτός ορίων Πατέλης, και το ζήτημα της επιστροφής (;) Παπασταύρου!


Ο προβληματισμός στο Μαξίμου για τον Φλωρίδη και το μείζον ζήτημα με την εισαγγελία του Αρείου Πάγου

+ART Business

  • Ανυπέρβλητη η αρμονία στα γλυπτά του Μαγιόλ
  • Ο Apos με «Fighters N’ Lovers» στο Σόχο
  • Μοναδικό αφιέρωμα στον Μανώλη Καλομοίρη

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 15 Ιουνίου

Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Διαβάστε ακόμη