Ανέβηκαν οι τόνοι σήμερα στα δικαστήρια του Ναυπλίου, όπου συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Ορφανός έναντι του δημάρχου Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρου, αναφορικά με την εναπόθεση σκουπιδιών έξω από το σπίτι του.

Μάλιστα, ο συνήγορος του κ. Κωστούρου, Αλέξης Κούγιας έκανε σπαρταριστές αποκαλύψεις, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων, παραδεχόμενος πως όντως ο δήμαρχος Ναυπλιέων πέταξε (και 16 φορές μάλιστα) περιττώματα έξω από το σπίτι του κ. Ορφανού για να του δείξει «πως είναι ένα σκουπίδι!».

Κλίμα «πολεμικό» και… προεκλογικό

Το κλίμα από νωρίς ήταν «πολεμικό» και… προεκλογικό, αφού την αίθουσα και τους διαδρόμους του δικαστηρίου είχαν γεμίσει υποψήφιοι της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» του κ. Ορφανού.

Ο κ. Ορφανός, ο οποίος παρίστατο μαζί με τους συνηγόρους (τρεις τον αριθμό) στην αίθουσα, έχασε κάποια στιγμή την ψυχραιμία του, όταν ο συνήγορος του κ. Κωστούρου, Αλέξης Κούγιας έθεσε ένα ερώτημα στον μάρτυρα, με τον κ. Ορφανό να σηκώνεται όρθιος και να φωνάζει, χτυπώντας με το χέρι του το έδρανο το οποίο βρισκόταν μπροστά του.

Τα αίματα άναψαν, με τους παρευρισκομένους να φωνάζουν την ώρα που διεξαγόταν η διαδικασία και τον πρόεδρο να ζητά την διακοπή της διαδικασίας για λίγα λεπτά. Μάλιστα, στο σημείο παρενέβη και ο αστυνομικός ο οποίος εκτελεί την υπηρεσία του στο Δικαστικό Μέγαρο.

Μετά την διακοπή και με την αστυνομική παρουσία να έχει ενισχυθεί, ο πρόεδρος ζήτησε να μην υπάρχουν όρθιοι εντός της αίθουσας. Σε νέα ερώτηση του κ. Κούγια προς τον μάρτυρα του κ. Ορφανού, υποψήφιος της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» φώναξε έντονα από την θέση του απευθυνόμενος προς το πρόεδρο του Δικαστηρίου και προς τον ποινικολόγο.

Τότε, ο πρόεδρος ζήτησε την απομάκρυνση και των καθήμενων, με την συζήτηση να συνεχίζεται μόνο με την παρουσία των δικηγόρων και του μάρτυρα, καθώς και ισχυρής αστυνομικής δύναμης που φρουρούσε την είσοδο της αίθουσας.

Κούγιας: Του πέταξε 16 φορές περιττώματα για να του δείξει… πως είναι σκουπίδι

Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη διαδικασία, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για κλίμα τρομοκρατίας από πλευράς της παράταξης του κ. Ορφανού. «Με το κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος του κ. δημάρχου, δεν συζητήθηκε καν η υπόθεση. Αντικείμενο της δίκης ήταν να συμπεράνουμε αν από τη συμπεριφορά του κ. Κωστούρου, που συνίσταται στο ότι πέταξε ένα γλαστράκι από αυτά που αγοράζουμε στα παιδάκια, ενα πλαστικό ποτήρι του καφέ έξω από την πόρτα του κ. υποψηφίου δημάρχου, κάτι αποφάγια σκύλων και κάτι σάπια φρούτα – και αυτό έγινε 16 φορές – θα ετίθετο σε κίνδυνο η ζωή, η σωματική ακεραιότητα και η περιουσία του κ. Ορφανού. Μόνο απο τον μάρτυρά του, όλο αυτό κατέρρευσε, καθώς δεν τόλμησε να πει ότι έθετε σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα του υποψηφίου δημάρχου. Ήταν μια υπερβολή. Εγώ περιορίστηκα να εξετάσω τον μάρτυρα του κ. Ορφανού και παραιτήθηκα από την εξέταση του δικού μου» είπε αρχικά ο κ. Κούγιας.

Και συνέχισε ο ποινικολόγος, λέγοντας: «Απ’ όλη τη διαδικασία, απεδείχθησαν πολύ σημαντικά πράγματα. Η θέση του κ. Κωστούρου ήταν ότι “εγώ αυτόν που σήμερα είναι συνυποψήφιός μου, τον είχα φίλο μου από την παιδική ηλικία. Τον είχα δικηγόρο της οικογενείας μου και τον είχε και η αδερφή μου δικηγόρο της, τον είχα δικηγόρο στη ΔΕΥΑΝ και εκεί, πσρότι παρέλειψε να παραστεί σε μια δίκη και αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε 350.000 ευρώ στον δήμο Άργους, ούτε καν τον κατήγγειλα για απιστία και δεν τον εξέθεσα στην προεκλογική περίοδο. Παρά πως κατηγορείται ότι έγινε αποδέκτης πλαστής διαθήκης, ούτε εκεί ασχολήθηκα. Ενώ γνωρίζει τι άνθρωπος είμαι και δεν με έχει κατηγορήσει κανείς για οικονομική ατασθαλία, αυτός από τότε που έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος, άρχισε να μιλάει για την προσωπική μου ηθική. Δεν πέρασε μέρα που να μην θίγει την τιμή  και την υπόληψή μου. Ωστόσο, δεν ήθελα να ποινικοποιήσω τις δημοτικές εκλογές και διάλεξα σαν μέσο αποδοκιμασίας να πετώ σκουπίδια, ενώ γνώριζα πως καταγράφομαι, πήγαινα εκεί το καλοκαίρι, ενώ ήξερα πως έχει κίνηση, ήθελα να βλέπει πως το κάνω, γιατί ήθελα να του δείξω πως είναι σκουπίδι ο ίδιος με αυτά που κάνει εναντίον μου”»

Διαβάστε ακόμη: