Την ευθύνη για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ ανέλαβε η ομάδα αντιεξουσιαστών «Αναρχικοί/Αναρχικές» με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η επίθεση σε βάρος του καθηγητή σημειώθηκε στην ΑΣΟΕΕ στις 11 Ιανουαρίου, όταν κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ μιλούσε με τους φοιτητές.

«Την Τρίτη 11/01/22 εισβάλλαμε συντονισμένα στο αμφιθέατρο Α του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη διάρκεια μαθήματος που δίδασκε ο Α.Δ. Ο προπυλακισμός του, η γραφή συνθημάτων στους τοίχους του αμφιθεάτρου και η σωματική βία που του ασκήσαμε αποτέλεσαν τα βασικά μας μέσα για την ανάδειξη ενός ζητήματος που έχει θαφτεί γύρω από ισχυρές γνωριμίες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση στον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.