Σήμερα (16/12), το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε την ένταξη 148.325 νέων ωφελούμενων στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», από την υπάρχουσα λίστα επιλαχόντων.

Η δράση ανακύκλωσης και αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών επεκτείνεται με τη διάθεση επιπλέον 136.6 εκατομμυρίων ευρώ, όπως εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» σχεδόν διπλασιάζεται, με τους συνολικούς πόρους να «αγγίζουν» τα 287 εκατ. ευρώ.

Οι νέοι ωφελούμενοι θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα, στα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, τόνισε ότι «όντες συνεπείς στη δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εντάσσουμε επιπλέον 148.000 δικαιούχους στη μεγαλύτερη δράση αντικατάστασης και ανακύκλωσης ενεργοβόρων συσκευών στη χώρα.

Συνολικά, πάνω από 380.000 νοικοκυριά έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν σημαντικά το ενεργειακό τους κόστος και να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Μετά τη μεγάλη συμμετοχή των συμπολιτών μας στο “Ανακυκλώνω Αλλάζω Συσκευή”, σχεδόν διπλασιάζουμε τον αρχικό προϋπολογισμό του προγράμματος, που “αγγίζει” σήμερα, τα 287 εκατ. ευρώ».

Διαβάστε ακόμη: