Την επέκταση των μέτρων στήριξης για τον μήνα Απρίλιο αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το μεσημέρι στις 15:30 το οικονομικό επιτελείο.

Την ενημέρωση θα πραγματοποιήσουν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, οι οποίοι μεταξύ άλλων θα ανακοινώσουν επεκτάσεις των υφιστάμενων μέτρων που αφορούν τις αναστολές συμβάσεων εργασίας, τις αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων , το «κούρεμα» ενοικίων και το «πάγωμα» των επιταγών.

Τα μέτρα για τον Απρίλιο αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ, με το συνολικό πακέτο να διαμορφώνεται άνω των 14 δισ. ποσό διπλάσιο από την πρόβλεψη του προϋπολογισμού.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών στην Καθημερινή της Κυριακής, όσον αφορά τα ενοίκια σχεδιάζεται διπλή καταβολή στις 16 Απριλίου, χωρίς να απαιτηθεί δήλωση Covid για τον Μάρτιο.

Ειδικότερα, προβλέπεται πλήρης απαλλαγή από τα ενοίκια των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές με αποζημίωση από το κράτος του 80% των απωλειών που θα υποστούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.  Για τις πληττόμενες επιχειρήσεις θα ισχύσει η έκπτωση του 40% με την αναπλήρωση του 50% της ζημιάς.

Όσον αφορά την Eπιστρεπτέα προκαταβολή 7, θα ανέλθει σε 1 δισ. ευρώ, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και προϋπολογιστεί.

Η κυβέρνηση αναμένεται επίσης να προχωρήσει στην επιδότηση με τη μορφή κεφαλαίων κίνησης για τις επιχειρήσεις της εστίασης που καταγράφουν μείωση τζίρου. Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο θα χρηματοδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.