Οι γαλλικές αρχές ανακάλεσαν μεταλλικά μπουκάλια νερού με το σήμα του Παρισιού 2024 που περιείχαν υπερβολικά επίπεδα της χημικής ουσίας δισφαινόλη Α, λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τα μπουκάλια που κατασκευάστηκαν από τη γαλλική εταιρεία Vilac περιέχουν επίπεδα της χημικής ουσίας που «δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς», ανέφερε η κυβερνητική ιστοσελίδα Rappel Conso.

Τα μπουκάλια, τα οποία πωλονταν στη Γαλλία από τα τέλη Αυγούστου 2023 έως τις αρχές Ιουνίου, δεν εμφανίζονται πλέον στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Vilac.

«Οι συζητήσεις με τον κάτοχο της άδειας βρίσκονται σε εξέλιξη για να κατανοήσουμε τα αίτια της μη συμμόρφωσης και να διασφαλίσουμε ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα», δήλωσαν οι διοργανωτές του Παρισιού 2024 στο Reuters.

Η δισφαινόλη Α έχει απαγορευτεί στη Γαλλία από το 2015, αφού συνδέεται με προβλήματα υγείας, όπως ο καρκίνος του μαστού και η υπογονιμότητα.

Εκπρόσωποι της Vilac δεν ήταν διαθέσιμοι για σχόλια εκτός εργάσιμων ωρών, ενώ οι υπεύθυνοι του Παρισιού 2024 δεν μπορούσαν να πουν πόσα μπουκάλια ανακλήθηκαν.

Διαβάστε ακόμη: