Ανοδικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, καθώς οι traders προσαρμόζονται στους “μετασεισμούς” από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και αντέδρασαν στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 1,47% στις 2:00 μ.μ. ώρα Λονδίνου, με όλους τους οικονομικούς κλάδους στο πράσινο. Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχώρησε 1,8% μετά την πτώση του 3% τη Δευτέρα.

Ο τραπεζικός τομέας σημείωσε άνοδο 2,5% μετά τη χειρότερη μέρα του για το τρέχον έτος, ενώ οι βιομηχανικές μετοχές κέρδισαν επίσης 2,6%.

Εν τω μεταξύ ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο διαμορφώθηκε στο 0,4% σε μηνιαία βάση και με ετήσιο ρυθμό 6%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι μετρήσεις είναι ελαφρώς χαμηλότερες από τα στοιχεία του Ιανουαρίου για τον πληθωρισμό 0,5% και 6,4% αντίστοιχα.

Ο βασικός πληθωρισμός των ΗΠΑ, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια, αυξήθηκε 0,5% τον Φεβρουάριο και 5,5% σε δωδεκάμηνη βάση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ ήταν υψηλότερα μετά την ανακοίνωση του ΔΤΚ.

Διαβάστε περισσότερα