Θετικά αντέδρασαν τα ελληνικά ομόλογα στην απόφαση της ΕΚΤ να συνεχίσει τις αγορές τους μετά το τέλος του προγράμματος πανδημίας, καθ’ υπέρβαση του ορίου που θα ισχύει για τις υπόλοιπες χώρες. Άλλωστε, όπως παραδέχθηκε η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί «ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα, η οποία δεν διαθέτει ακόμη επενδυτική βαθμίδα».

Μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του ΔΣ της ΕΚΤ, η οποία σημειωτέον δεν ήταν ομόφωνη καθώς οι λεγόμενοι ”σκληροί κεντρικοί τραπεζίτες»” που μετέχουν σε αυτό ζητούσαν την πιο δραστική απόσυρση των μέτρων στήριξης της ΕΚΤ, οι αποδόσεις των ελληνικών ομόλογων υποχώρησαν δραστικά. Ενδεικτικά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κατρακύλησε έως το 1,12% από το 1,36% που κυμαίνονταν στις αρχές της εβδομάδος. Ανάλογη ήταν η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των 5ετών ομολόγων στο 0,4% και των 15ετών στο 1,32%.

Αντιστοίχως αντέδρασαν και οι υπόλοιπες αγορές ομολόγων της ευρωζώνης, ανακάμπτοντας από το ”σοκ” που είχαν υποστεί λίγο νωρίτερα όταν η Τράπεζα της Αγγλίας αιφνιδιαστικά αύξησε τα επιτόκια της.