Δεν θα δέχεται πληρωμές με πιστωτικές κάρτες Visa που εκδίδονται στη Βρετανία η Amazon από το 2022, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις χρεώσεις συναλλαγών που επιβάλλουν τα δίκτυα πληρωμών.

Οι χρήστες της Amazon ενημερώθηκαν σχετικά, με ειδοποίηση που τους έστειλε η εταιρεία, σύμφωνα με την οποία από τις 19 Ιανουαρίου 2022 «δεν θα δεχόμαστε πλέον πιστωτικές κάρτες Visa που εκδίδονται στο Ηνωμένο Βασίλειο», λόγω των υψηλών προμηθειών που χρεώνονται για τη διεκπεραίωση των συναλλαγών.

Εκπρόσωπος της Amazon δήλωσε ότι «το κόστος αποδοχής πληρωμών με κάρτα εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο για τις επιχειρήσεις που προσπαθούν να παρέχουν τις καλύτερες τιμές στους πελάτες τους», με απλά λόγια, εμποδίζει την ανταγωνιστικότητά τους στο επίπεδο της διαμόρφωσης των τιμών.

Η εταιρεία θα δέχεται κανονικά χρεωστικές κάρτες Visa, καθώς και πιστωτικές κάρτες MasterCard και American Express, αλλά και πιστωτικές κάρτες Visa που έχουν εκδοθεί εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, διευκρινίζει εταιρεία, η οποία δίνει κίνητρο έκπτωσης είκοσι λιρών από την επόμενη αγορά τους εάν ορίσουν ως προεπιλογή πληρωμής μια χρεωστική ή μη πιστωτική κάρτα Visa.

Στη Σιγκαπούρη και στην Αυστραλία, η Amazon έχει ήδη επιβάλει επιπλέον χρέωση για όσους χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες Visa.

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που η Amazon απειλεί να περιορίσει τις επιλογές των καταναλωτών. Όταν οι επιλογές των καταναλωτών είναι περιορισμένες, κανείς δεν κερδίζει», δήλωσε εκπρόσωπος της Visa, συμπληρώνοντας πως «έχουμε μια μακροχρόνια σχέση με την Amazon και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να βρούμε μια λύση».