Στην ακμάζουσα αγορά πολυτελών ακινήτων του Άσπεν, ο σχεδιαστής μόδας Tommy Hilfiger πούλησε ένα σαλέ για 50 εκατομμύρια δολάρια, περίπου τρεις μήνες αφότου την αγόρασε για σχεδόν 31 εκατομμύρια δολάρια.

Το ακίνητο που βρίσκεται πάνω στην πλαγιά του βουνού διαπραγματεύτηκε σε μια συμφωνία εκτός αγοράς που ολοκληρώθηκε αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο Steven Shane της Compass, ο οποίος εκπροσωπούσε και τα δύο μέρη στη συναλλαγή όμως αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητα του αγοραστή.

Ο κ. Hilfiger και η σύζυγός του, Dee Ocleppo Hilfiger, αγόρασαν το ακίνητο στο Aspen Mountain τον Δεκέμβριο, δείχνουν τα αρχεία ιδιοκτησίας. Ο σχεδιαστής, γνωστός για αμερικανική επωνυμία ρούχων του, ασχολείται επίσης και με τις ανακαινίσεις κατοικιών. Πέρυσι, οι Hilfigers αντάλλαξαν ένα μεγάλο κτήμα στο Κονέκτικατ για μια έπαυλη στο Παλμ Μπιτς, ανέφερε δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Το ακίνητο

Χτισμένο το 2003, το ακίνητο είναι περίπου 7.150 τετραγωνικά πόδια με τέσσερα υπνοδωμάτια. Βρίσκεται στο μονοπάτι σκι Little Nell στο Aspen. Οι Hilfigers αγόρασαν το σπίτι από την οικογένεια του αείμνηστου George Mitchell, ενός κατασκευαστή ακινήτων από το Τέξας και βαρώνου στον χώρο του πετρελαίου.

Χάρη στο περιορισμένο απόθεμα και την υψηλή ζήτηση, η αγορά πολυτελών ακινήτων του Aspen αναπτύσσεται. Πέρυσι, μια έπαυλη με θέα στην πόλη πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ 72,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η εφημερίδα ενώ μια άλλη έπαυλη στην κορυφή του βουνού διαπραγματεύτηκε πρόσφατα για 40 εκατομμύρια δολάρια.