Σε μια εποχή, που η τηλεργασία αποτελεί την πρώτη επιλογή των Αμερικανών εργαζομένων, αλλά, παράλληλα εξακολουθούν να επιζητούν τις συναθροίσεις, δεν είναι παράξενο, ότι παρατηρείται αύξηση της ζήτησης για τις λέσχες ιδιωτικών μελών.

Οι συγκεκριμένες λέσχες δεν αποτελούν καινούργιο φαινόμενο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι πρώτες άνοιξαν τις πύλες τους, πριν χρόνια, στη Νέα Υόρκη και τα μέλη τους ήταν άνδρες με υψηλό εισόδημα.

Καθώς βρισκόμαστε στο 2024, οι περισσότερες λέσχες ιδιωτικών μελών στην πόλη δεν κάνουν διάκριση με βάση το φύλο. Ωστόσο, η οικονομική δυνατότητα παραμένει σημαντικός παράγοντας. Το Soho House και το Zero Bond αποτελούν δύο από τα πιο δημοφιλή κλαμπ στη Νέα Υόρκη. Τα μέλη τους πληρώνουν περισσότερα από 5.000 και 3.000 δολάρια, αντίστοιχα σε συνδρομή, αλλά αυτά είναι μικρά ποσά σε σύγκριση με τη συνδρομή που πληρώνουν τα μέλη του Aman Club, ένα ιδιωτικό κλαμπ που ανήκει στην ομώνυμη αλυσίδα υπερπολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων που ιδρύθηκε το 2022.

Το κλαμπ είναι μέρος στο Aman Hotel, το οποίο βρίσκεται στο Crown Building στην Fifth Avenue, της Νέα Υόρκης. Το ξενοδοχείο αποτελείται από 26 ορόφους, εκπέμπει πολυτέλεια με τη χρυσή του διακόσμηση και αποτελεί σημείο αναφοράς στο κέντρο του Μανχάταν. Εκτός από τις 83 σουίτες και τις 22 ιδιωτικές κατοικίες, το κλαμπ προσφέρει δύο σαλόνια αποκλειστικά για τα μέλη του. Ωστόσο, η συμμετοχή στο Aman Club απαιτεί υψηλό κόστος αφού η πολυτέλεια έχει, φυσικά, το τίμημά της. Τα άτομα πληρώνουν 200.000 δολάρια για την εγγραφή και μια ετήσια συνδρομή 15.000 δολαρίων.

Τα μέλη, όμως, απολαμβάνουν πολλά προνόμια, όπως πρόσβαση σε δύο μπαρ, εστιατόρια, ένα ιδιωτικό κελάρι με κρασιά, ένα υπόγειο τζαζ κλαμπ και έναν χώρο ευεξίας. Σύμφωνα με το BusinessInsider, έχουν πρόσβαση σε μια θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα, η οποία βρίσκεται στο τριώροφο κέντρο ευεξίας. Υπάρχει ακόμη, μια βεράντα με πανοραμική θέα στην πόλη, προσβάσιμη μόνο από τα μέλη, τους επισκέπτες του ξενοδοχείου και τους κατοίκους, πισίνα, σπα, γυμναστήριο, στούντιο γιόγκα και πιλάτες, θάλαμος κρυοθεραπείας, ζώνη InfraRed και κομμωτήριο.

Οι τιμές για τις σουίτες στο ξενοδοχείο ξεκινούν από περίπου 3.200 δολάρια τη βραδιά. Παρέχεται επίσης έκπτωση 10% στα τρόφιμα και τα ποτά στα τέσσερα αποκλειστικά εστιατόρια του ξενοδοχείου για τα μέλη. Τα μέλη χρησιμοποιούν μια ψηφιακή κάρτα για να έχουν πρόσβαση στο κλαμπ και σε άλλους αποκλειστικούς χώρους, όπως το σαλόνι ευεξίας.

Αυτά τα προνόμια αντικατοπτρίζουν το υψηλό κόστος συμμετοχής, αλλά και την αντίστοιχη πολυτέλεια που παρέχεται στα μέλη του Aman Club.

Διαβάστε ακόμη: