Ο Άλβαρο Μοράτα έχει αγωνιστεί σε μερικές από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, χωρίς όμως να καταφέρει να στεριώσει κάπου. Ο Ισπανός επιθετικός στα 29 του χρόνια ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη Γιουβέντους και να συνεχίσει σε άλλη ομάδα της καριέρα του.

Οι «Μπιανκονέρι» με εντολή του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν προτίθενται να ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς του από την Ατλέτικο Μαδρίτης κι έτσι τελειώνει η δεύτερη θητεία του Μοράτα στην ομάδα του Τορίνο.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ατλέτικο αφού οι Μαδριλένοι παρουσιάζονται πλήρεις στην επιθετική τους γραμμή. Παρά την αποχώρηση του Λουίς Σουάρες, ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν έχει την ανάγκη να αποκτήσει άλλον ποδοσφαιριστή για την γραμμή κρούσης.

Ρεπορτάζ της καταλανικής Sport αναφέρει πως ο Ισπανός επιθετικός έχει βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Αυτή πιθανότατα να είναι η Άρσεναλ. Οι «Κανονιέρηδες όπως αποκαλύπτει η δημοσίευση βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ατλέτικο για την αγορά των δικαιωμάτων του 29χρονου φορ. Η τιμή που αναμένεται να κλείσει το deal αγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Τον θέλει ο Αρτέτα

Ο προπονητής των «Κανονιέρηδων», Μίκελ Αρτέτα εδώ και καιρό έχει τονίσει στα ΜΜΕ πως η ομάδα του θα αναζητήσει το καλοκαίρι έναν επιθετικό που θα παίζει στην κορυφή. Έναν παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτούς που έχει ήδη στο ρόστερ του. Ο Άλβαρο Μοράτα μοιάζει να είναι ο εκλεκτός του Ισπανού τεχνικού. Οι Λονδρέζοι χτίζουν μεθοδικά την ομάδα του αύριο. Αυτή που τα επόμενα χρόνια θα προσπαθήσει να ανταγωνιστεί στα ίσια τις Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Τσέλσι. Ο Μοράτα θα μπορούσε να αποτελεί μέλος αυτού του συνόλου. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητά του. Όλοι ωστόσο βλέπουν πως ο παίκτης δεν έχει καταφέρει να στεριώσει πουθενά. Ελπίδα, αυτό να συμβεί στην Άρσεναλ.