Προβάδισμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, δίνει το Exit Poll που μετέδωσε πριν από λίγο το Albanian Post. Σύμφωνα με αυτό το Σοσιαλιστικό Κόμμα αγγίζει το 46.9%, το Δημοκρατικό Κόμμα του Λουλζίμ Μπασά το 43.5% και το LSI της της Μονίκα Κρυεμάδι το 6.9%. Το ποσοστό των υπόίπων κομμάτων δεν ξεπερνούν το 2,7% των ψήφων.

Το Exit Poll διενήργησε το Ινστιτούτο «Gani Bobi» για λογαριασμό του Αlbanian Post.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 19:00 τοπική ώρα και ήδη μεταδίδονται τα πρώτα αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα, προηγείται.

1Η προεκλογική εκστρατεία εξελίχτηκε με ιδιαίτερη ένταση. Καταγγελίες για αγοροπωλησία της ψήφου εκτοξεύτηκαν απ’ όλες τις πλευρές και ίσως το εκτεταμένο αυτό φαινόμενο αποδειχθεί καθοριστικό στην έκβαση της ψηφοφορίας, ειδικά σε περίπτωση μεγάλης αποχής, κάτι που αναμένεται.

Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία ότι το κυβερνητικό Σοσιαλιστικό Κόμμα αξιοποίησε κρατικά αρχεία με προσωπικά δεδομένα 910.000 ψηφοφόρων στην πρωτεύουσα, τα Τίρανα, τα οποία αποτέλεσαν τη βάση για τη διερεύνηση της πολιτικής τους τάσης και τη χειραγώγησή τους υπέρ του Σ. Κόμματος.

Η προεκλογική ένταση οδήγησε στην παρέμβαση του δυτικού παράγοντα, με πρωταγωνιστικό ρόλο της πρέσβειρας των ΗΠΑ στα Τίρανα Γιούρι Κιμ, ώστε να αποτραπεί το φαινόμενο της αγοραπωλησίας ψήφων, η πολιτική οξύτητα αλλά και η παρουσία στα ψηφοδέλτια υποψηφίων ελεγχόμενων ποινικά για εμπλοκή τους στο οργανωμένο έγκλημα.

Οι δυτικές παρεμβάσεις ενόχλησαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, ο οποίος κατηγόρησε την Αμερικανίδα διπλωμάτη ότι παρέχοντας προεκλογική στήριξη στον Ράμα «παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.