Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

«Αλλάζει πίστα» η χρηματιστηριακή αγορά

-Ο MSCI, η Μότορ Όιλ και η επικείμενη είσοδος Τρ. Πειραιώς και ΕΛΠΕ στις 11 Μαΐου!

-Η Επενδυτική Βαθμίδα, το οκ της ΕΚΤ για διανομή μερίσματος από Εθνική – Eurobank, τα big deals τύπου ΟΤΕ (με CVC) και τα «κουφάρια» που μεταμορφώνονται σε «κύκνους»!

-Η υπόθεση της MIG, οι περιπτώσεις κατάχρησης εσωτερικής πληροφόρησης και χειραγώγησης και η αναγκαιότητα επαγρύπνησης των αρχών και ειδικά της Επ. Κεφαλαιαγοράς!


Μια νέα, «πολεμική» οικονομία: Απαξιώνεται το χρήμα, ρεκόρ αγορών χρυσού!


Όλη η αλήθεια για τους Άραβες, την Εθνική και το placement του 20%-30%

-Η Goldman Sachs, ο ρόλος του Χάρη, οι επαφές με εφοπλιστές, η short list των τριών
-Το ενδιαφέρον του Χόλτερμαν που δεν προκρίθηκε! Η πρόταση Μπιν Σαλμάν και η άρνηση του Μητσοτάκη!


Το «μήλον της έριδος» (ΕΛΠΕ), η «μόδα» των «εφοπλιστών» και οι φήμες για επανάκαμψη του ενδιαφέροντος Καλτσίδη και Μελισσανίδη!
-Καθοριστικές οι προθέσεις του Σπύρου Λάτση που μαζί με την Μαριάννα Λάτση κατέχουν το 47% των ΕΛΠΕ σε μια εποχή που απαιτείται ρευστότητα για το Ελληνικό και το κόστος δανεισμού είναι υψηλό!


Όταν οι Ισραηλινοί και οι εγχώριοι νταραβεριτζήδες τους, υπουργοί, παπάδες, ψευτομάνατζερ, παριστάνουν τους «μάγκες με ξένα κόλλυβα»

-Οι επιλεκτικές και ύποπτες χρηματοδοτήσεις των τραπεζών σε διαπλεκόμενους και διεθνείς επενδυτές, τους οποίους δεν δανείζει καμία ξένη τράπεζα!
-«Αρπάζουν» τα φιλέτα της Αθήνας, του Κράτους και της Εκκλησίας! – Χωρίς να βάλουν ούτε ένα ευρώ, αγοράζουν ξενοδοχεία, ακίνητα και επιχειρήσεις!


Οι εφοπλιστές – διακινητές λαθραίου ρωσικού πετρελαίου «σπρώχνουν» τις διοικήσεις τους να διεκδικήσουν θέσεις σε ψηφοδέλτια Επικράτειας και την πολιτική σκηνή!
-Οι παρασκηνιακές πιέσεις προς τους αρχηγούς των κομμάτων ακόμη και διά μέσω στενών συγγενικών τους προσώπων, προκειμένου να τους επηρεάσουν ως προς την τελική επιλογή!


Το αδελφάτο των τραπεζών, οι παρενοχλήσεις και τα μυστήρια…
-Ποιος Φιλιππίδης και ποιος Λιγνάδης; – Ωχριούν μπροστά στον «Κουμπάρο – κουμπαρά» και τα λευκά κολάρα της παρά φύση… απόλαυσης!
-Το τρίο της ακολασίας, το ψωνιστήρι του «κουμπάρου» στο Ζάππειο και η μετατροπή του πιστωτικού ιδρύματος σε «Κλουβί με τις τρελές»!


Αποκάλυψη – βόμβα: Σε συζητήσεις Deutsche Telekom – CVC για τον ΟΤΕ!

-Διαπραγματεύσεις υπό απόλυτη μυστικότητα από τον Νοέμβριο του ’22 για το 50,86% των μετοχών του οργανισμού, το οποίο αποτιμάται στα 3,5 δις

-Οι Αμερικανοί, μετά την μετοχική είσοδo τους στη ΔΕΗ, χτυπάνε την πόρτα των τηλεπικοινωνιών, σε ένα deal που, αν επιτευχθεί, θα είναι από τα μεγαλύτερα όλων των εποχών στο ΧΑ, με την κεφαλαιοποίηση του ΟΤΕ στα 7 δισ. ευρώ!


Υπήρξε κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης στην υπόθεση της MIG;
-Η αγορά βοά ότι δύο πρωτοκλασάτα στελέχη αγόρασαν μετοχές τον Ιανουάριο και ότι «παλιοί» και νέοι παίκτες ήταν στο κόλπο!

-Θα τολμήσει η Β. Λαζαράκου να πράξει το καθήκον της και να ανοίξει κωδικούς και χρηματιστηριακούς λογαριασμούς προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι κερδοσκόπησαν και κονόμησαν εκατομμύρια στις πλάτες των επενδυτών;


Δ. Κούτρας και Δ. Καλλιτσάντσης μαζί σε κηδεία πρώην επωνύμου στελέχους του υπουργείου Υποδομών
– Λέτε να συζητούσαν για συνεργασία (μετοχική) στον Άκτορα; Ο Σάκης πάντως ήταν χώρια! Στην άλλη πλευρά…


Γιατί πέταξε για Γενεύη business class ο Νότης Μηταράκης «συν γυναιξί και τέκνοις»

-Φεβρουάριος, ο μήνας των fun του σκι και των πολυτελών χιονοδρομικών των Άλπεων!

-Ήθελε να διαπιστώσει εάν υπάρχουν παράτυποι μετανάστες στις Άλπεις, εάν έχουν γίνει δομές στην Κουρσεβέλ αν θα υψωθεί φράχτης μεταξύ Γαλλίας -Ελβετίας και πως γίνονται οι αναθέσεις σε εργολάβους και σεκιουριτάδες (;)


Εφορία μεγάλου πλούτου καλεί 2 επώνυμους εφοπλιστές για τη διακίνηση μεγάλων ποσών μέσω εμβασμάτων και αγοραπωλησίες ακινήτων!
-Ο ένας έχει τεράστια αδυναμία στο real estate, ενώ ο άλλος είναι ενεργός γόνος παραδοσιακής οικογένειας! Μετά το άνοιγμα των λογαριασμών τους φέρονται να έχουν διακινήσει ύποπτης προέλευσης ποσά τα οποία διερευνώνται!


Η φάμπρικα των ανώνυμων καταγγελιών στο ξέπλυμα και τις Αρχές
– Οι δήθεν αποκαλυπτικές επιστολές, που «παραδίδονται» στο χέρι και ο ύποπτος ρόλος «δημοσιογράφων» και λοιπών νταραβεριτζήδων της εξουσίας!
-Οι καταγγελίες «ανταγωνιστών» και εχθρών (κρυφών και φανερών) στην ΑΑΔΕ, το Ξέπλυμα και άλλες Ανεξάρτητες Αρχές στο πλαίσιο του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών! Ωστόσο, η δράση φέρνει αντίδραση…


Οι Άραβες, η «πολύ μεγάλη δουλειά», ο εγχώριος ισχυρός όμιλος και ο «μεσάζοντας» που φέρεται να άρπαξε ως μίζα «ένα δεκάρικο» μαύρο!
-Ποιοι είναι άραγε οι 3 συντελεστές του λαδώματος και της αρπαχτής; Ένα κουίζ για βαθιά μυημένους στα άδυτα της επιχειρηματικής –και όχι μόνο– ζωής του τόπου!


Τα σενάρια για τον κατώτατο μισθό και οι επιπτώσεις στην οικονομία

-Ποιοι παράγοντες θα κρίνουν την τελική διαμόρφωση του κατώτατου μισθού, και ποια οικονομικά μεγέθη θα επηρεαστούν


Το «φάντασμα της όπερας» και του… πληθωρισμού
-Πώς οι αποφάσεις της FED «έκοψαν» αγορές που χρειάζονται χρηματοδότηση και εκτόξευσαν την επιθυμία για ταξίδια και διασκέδαση.


ΕΕ εναντίον ΗΠΑ για τις «πράσινες επιδοτήσεις» και τα ενεργειακά- βιομηχανικά πακέτα
-Να δοθεί άφθονη κρατική στήριξη στην «καθαρή» ενεργειακή παραγωγή θέλει η Κομισιόν – Η ελληνική βιομηχανία ζητά αντίστοιχο «πακέτο μέτρων» αρωγής


Οι ελληνικές τράπεζες και οι εταιρίες διαχείρισης εντείνουν τις προσπάθειες στις ρυθμίσεις των δανείων
-Η πίεση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις συνεχίζεται καθώς η οικονομική επιβάρυνση από την άνοδο του κόστους δανεισμού έρχεται να προστεθεί στις αυξημένες τιμές ενέργειες και στις τιμές στο ειδών πρώτης ανάγκης


Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου