Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι είναι μεθοδικός πολιτικός και ότι ενεργεί, αφού λάβει υπόψη του όλα τα δεδομένα, με νηφαλιότητα.

Εδώ και καιρό μαθαίνουμε, από αξιόπιστες πηγές πολύ κοντά του, ότι προβληματίζεται για την αποτελεσματικότητα κάποιων επιλογών του στην κυβέρνηση και το κόμμα.

Προφανώς θα πάρει τις αποφάσεις του όταν εκείνος σταθμίσει τα δεδομένα και επιλέξει τον κατάλληλο χρόνο των όποιων αλλαγών.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι είναι μάλλον απογοητευμένος με την πολιτική παρουσία, αλλά και την διαχειριστική (!) ικανότητα τριών τεσσάρων υπουργών του, πού δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και δεν εκμεταλλεύτηκαν παραγωγικά την πρωθυπουργική στήριξη.

Θα πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά πιθανό ότι στον επόμενο σοβαρό ανασχηματισμό της κυβέρνησης οι συγκεκριμένοι πολιτικοί θα αντικατασταθούν, ώστε να δοθεί με μετρήσιμα αποτελέσματα (και όχι με λόγια του αέρα και παλαιοκομματικές πονηρίες) η απαιτητική μάχη των επόμενων δύσκολων εκλογών.

Επίσης, ενδεικτικό της πρωθυπουργικής απογοήτευσης είναι η «επιστράτευση» της Ντόρας Μπακογιάννη στον συντονισμό και στην καλή λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο νυν Γενικός Γραμματέας της Γιάννης Μπούγας (Βουλευτής Φωκίδας) δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της θέσης και αδυνατεί να κρατήσει αξιόμαχη και ψυχικά ενωμένη την «αποστασιοποιημένη» κοινοβουλευτική ομάδα, ενόψει κρίσιμων νομοσχεδίων.

Οι επικείμενες αλλαγές στο κομματικό και κυβερνητικό σύστημα σχεδιάζονται αθόρυβα, υπό την καθημερινή εποπτεία του Διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη και θα κινηθούν παράλληλα με τις αναγκαστικές αλλαγές στο κόμμα ενόψει συνεδρίου στις αρχές του 2022.

Σε κάθε περίπτωση αλλαγές σε κυβέρνηση και κόμμα αναμένονται, ειδάλλως το κυβερνητικό οικοδόμημα κινδυνεύει να απογοητεύσει τους πολίτες σε βαθμό πού οι σημερινοί δημοσκόποι και πολιτικολογούντες αδυνατούν να κατανοήσουν με πιθανό αποτέλεσμα η λαϊκή δυσαρέσκεια να προκαλέσει ανεπανόρθωτα ρήγματα…