Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Άλκμααρ 3-0 στο δεύτερο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς φανέρωσε αρκετές αδυναμίες στο παιχνίδι και δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστική. Είναι φανερό ότι χρειάζεται προσθήκες ποιοτικών παικτών που θα κάνουν τη διαφορά και θα ανεβάσουν επίπεδο τον Παναθηναϊκό.

Το πρόβλημα φάνηκε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε μία ενδεκάδα που θα μπορούσε να είναι βασική. Όμως, το πρέσινγκ των Ολλανδών, το γεγονός πως οι πιο ποιοτικοί χαφ του Τριφυλλιού (Μαουρίσιο, Κουρμπέλης) δεν είναι ακόμα σε καλή κατάσταση, ενώ άλλοι όπως οι Κουρμπέλης και Πέρεθ έλειπαν, οδήγησαν στο τελικό σκορ.

Αναμφίβολα, ο Γιοβάνοβιτς θα προβληματίστηκε πολύ, που είδε την ομάδα του να είναι καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο, με ένα «καρέ» στον άξονα που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει στα επίσημα: τους Σερπέζη-Ρόμπι στην άμυνα και τους Αγιούμπ-Αθανασακόπουλο κεντρικούς χαφ.

Οι Ολλανδοί προειδοποίησαν στο 10′ με το σουτ του Κάρλσον να περνάει άουτ, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο επιθετικός των γηπεδούχων κατάφερε να σκοράρει.

Οι παίκτες της Άλκμααρ κυκλοφόρησαν την μπάλα έξω από την αντίπαλη περιοχή, οι παίκτες του Παναθηναϊκού ξέχασαν τον Κάρλσον στην «καρδιά» της περιοχής και με εντυπωσιακό τακουνάκι νίκησε από κοντά τον Διούδη για το 1-0 στο 12′.

Η Άλκμααρ συνέχισε να πιέζει τους «πράσινους» και απείλησε με τους Σουγκαβάρα (22′) και Ρέιντερς (34′), αλλά ο Διούδης δήλωσε το «παρών» με τις αποκρούσεις του.

Ο Παναθηναϊκός κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά δεν μπορούσε να βρει λύσεις επιθετικά ώστε να απειλήσει την εστία των Ολλανδών. Από την άλλη, η ομάδα του Γιάνσεν απείλησε με τον Εβγέν στο 59′, με την μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ ο Χατζηδιάκος επιχείρησε να σκοράρει από κοντά στο 65′, αλλά ο Ξενόπουλος απέκρουσε.

Ο Γιοβάνοβιτς είδε την ομάδα του να δημιουργεί την πρώτη της ευκαιρία στο 66′, όταν ο Καρλίτος σούταρε από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, αλλά ο Φέρχουλστ είχε την απάντηση και έδιωξε με τα πόδια.

Η ολλανδική ομάδα ανέβασε την απόδοσή της στα τελευταία λεπτά και πέτυχε άλλα δύο γκολ. Ο Μπουαντού συνεργάστηκε με τον Παυλίδη μέσα στην περιοχή, βρέθηκε απέναντι από τον Ξενόπουλο και σημείωσε το 2-0 στο 84′, ενώ στο 88′ o Ρέιντερς με δεξί σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Άλκμααρ: Βέρχουλστ, Σουγκαβάρα, Χατζηδιάκος (77’ Μπέκεμα), Ίντι (46’ Λετσέρτ), Ντε Βιτ (63’ Μποάντου), Κάρλσον (64’ Αμπουκάρ), Εβγεν (63’ Παυλίδης), Κλασί (46’ Κουπμάινερς), Ράιντερς, Όστινγκ, Γκούντμουντσον.

Παναθηναϊκός: Διούδης (64’ Ξενόπουλος), Κώτσιρας (64’ Σάντσες), Βέλεθ (64’ Σερπέζης), Σιδεράς (64’ Ρόμπι), Χουανκάρ (64’ Χατζηθεοδωρίδης), Αλεξανδρόπουλος (64’ Αθανασακόπουλος), Μαουρίσιο (56’ Αγιούμπ), Βιγιαφάνιες (64’ Καμπετσής), Ενγκμπακοτό (56’ Καρλίτος), Σαβιέρ (46’ Αϊτόρ), Μακέντα (60’ Ιωαννίδης).