Αναβλήθηκε από το Τριμελές Πλημελειοδικείο Αλεξανδρούπολης για τις 19 Απριλίου η δίκη του καθηγητή που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλή μαθήτριας, καθώς και διατάραξη λειτουργίας του σχολείου.

Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα της υπεράσπισης του 46χρονου καθηγητή λόγω απουσίας της 17χρονης μαθήτριας, για την οποία ο δικηγόρος της προσκόμισε ιατρική βεβαίωση ότι είναι άρρωστη, σύμφωνα με το evros-news.gr.

Αλεξανδρούπολη: Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον καθηγητή ζητά η οικογένεια της 17χρονης

«Το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή για να προσέλθει (σσ. η μαθήτρια)» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας της μαθήτριας Αργύρης Δεμερτζής σχετικά με την αναβολή της δίκης.

Η πλευρά της μαθήτριας, με τον πατέρα και τη μητέρα της που ήταν παρόντες, ζήτησε να υποβληθεί ο καθηγητής σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε.

«Το δικαστήριο είπε ότι θα το εξετάσει στην πορεία. Σκοπός είναι να προκύψει αν αυτός ο άνθρωπος έχει σώας τας φρένας» πρόσθεσε ο κ. Δεμερτζής αναφορικά με την απόρριψη του αιτήματος για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Η οικογένεια έχει ερωτήματα με κυριότερο όλων το πώς γίνεται ο συγκεκριμένος καθηγητής να βρίσκεται κοντά σε παιδιά και να κάνει μάθημα ενώ επιθυμούν να απομακρυνθεί από το σχολικό περιβάλλον ώστε να προστατευθούν τα παιδιά.

Αλεξανδρούπολη: Αθώος δηλώνει ο καθηγητής

«Είναι πολύ γελοίο ότι μπορεί οποιοσδήποτε να κατηγορήσει κάποιον και να πάρει το 100 και τώρα αυτή τη στιγμή μπορουν να με συλλάβουν με οποιαδήποτε κατηγορία…», λέει ο καθηγητής από την πλευρά του ο οποίος δηλώνει αθώος και υγιέστατος.

«Με ένα συγγνώμη θα λυθεί όλη η υπόθεση γιατί είναι τελείως ψευδείς οι κατηγορίες. Αυτό θα βοηθούσε και τη μαθήτρια να επανέλθει στο ρυθμό της και τέλος πάντων θα βοηθούσε και το σχολείο να βρει την ισορροπία του. Εγώ όμως θα βρω και ποιος είναι ο ένοχος για τη διαταραχή του σχολείου», προσθέτει.

«Αυτό δεν το γνωρίζω (τον λόγο που διατάχθηκε ΕΔΕ), παρουσιάζονται καινούργια στοιχεία ότι έχω διαταράξει την ησυχία του σχολείου. Τόσα χρόνια δεν την διαταράσσω, τώρα άλλαξε η διεύθυνση και ξαφνικά δεν με θέλει».

«Είναι όλα σκευωρία», επιμένει από την πρώτη μέρα ο καθηγητής. «Εκείνη τη μέρα ήρθε ο κύριος που είδατε και με έβρισε, εγώ πήγα στην Αστυνομία για να κάνω μήνυση εναντίον του και τελικά κάνανε μήνυση εναντίον μου».

Οι μαθητές του 3ου Λυκείου Αλεξανδρούπολης περιγράφουν τον καθηγητή βιολογίας ως έναν καθηγητή πάντα πολύ φιλικό και πολύ κοντά στους μαθητές. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες όμως, όπως μας είπαν, η συμπεριφορά του άλλαξε ραγδαία. Έγινε πιο αλλοπρόσαλλη, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ερχόταν στο σχολείο εκκεντρικά ντυμένος.

Διαβάστε ακόμη: