Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη, Αλέκος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο One και την εκπομπή Evening Report, με τον Μάνο Νιφλή, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και στη συζήτηση που έχει ανοίξει για την Κεντροαριστερά, κάνοντας αναφορά στον Δήμαρχο Αθηναίων.

Ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για τον Χάρη Δούκα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα πω κάτι ιστορικό, το οποίο είναι αδιαμφησβήτητο, ότι όσοι στην Ελλάδα επιχείρησαν να γίνουν πρωθυπουργοί μέσα από τον Δήμο της Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, είναι αρκετοί, ή και αρχηγοί κομμάτων όλοι αποτύχανε».

Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Ενήλικες είναι, να καθίσουν να τα βρουν. Νομίζω και θέλω να πιστεύω ότι έχουν ευθύνη απέναντι στην προοπτική της παράταξης και θα κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν. Να έχουν όμως υπόψη τους ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αν νομίζουν ότι θα γυρίσουν αυτοί που δεν τους ψήφισαν χωρίς να αλλάξει τίποτα εκεί μέσα και κυρίως να αλλάξουν αντιλήψεις και να φτιάξουν κεφάλαια αξιοπιστίας, αυτό δεν θα συμβεί. Όσοι ασχολούνται να έχουν φορτία εμπιστοσύνης γιατί η έννοια της εμπιστοσύνης είναι καθοριστική στην πολιτική. Κυβερνάς με αξιοπιστία και εμπιστοσύνη και όχι με το πιστόλι».

Μάλιστα, όπως είπε, «δεν πρόκειται να αυξηθεί το ποσοστό με το πρόσωπο».

Με αφορμή την κριτική που ασκείται για το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «στα περισσότερα κόμματα του κόσμου σε προχωρημένες περιοχές οι ευθύνες επιμερίζονται. Μπορεί ο αρχηγός να έχει κάποια ευθύνη αλλά ο καθένας πρέπει να μετρήσει τις δικές του ευθύνες πριν να γίνει κήνσορας για τις ευθύνες των άλλων».

«Ενήλικες είναι, να καθίσουν να τα βρουν, έχουν πάρει μαθήματα από τη δική μας περίοδο πώς αντιμετωπίσαμε την κρίση χωρίς να υπάρξει διάσπαση. Μετά από κάθε κρίση το ΠΑΣΟΚ κάλπαζε» υπενθύμισε ο πρώην υπουργός.

Διαβάστε ακόμη