Δεν θα εφαρμοστεί τελικά η παράταση του τοπικού lockdown στη Ζάκυνθο, η οποία ανακοινώθηκε την Πέμπτη από την Πολιτική Προστασία, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσε η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, αφού προς το παρόν δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η κ. Κράτσα ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ότι κατόπιν επικοινωνίας με κυβερνητικούς παράγοντες και την ισχυρή επιχειρηματολογία, βάση των στοιχείων που επικαλέστηκε, έγινε επανεξέταση των στοιχείων και η Ζάκυνθος βγαίνει από το κόκκινο.

Η παρέμβαση της Περιφερειάρχη είχε να κάνει με το αίτημα επανεξέτασης των επιδημιολογικών στοιχείων και την ορθή αξιολόγησή τους.

Προς το παρόν ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την ακύρωση της παράτασης.

Τι αναφέρει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για το lockdown στη Ζάκυνθο

«Μετά από δυνατή προσπάθεια και ισχυρά επιχειρήματα από την πλευρά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προς τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Ζάκυνθος από την προσεχή εβδομάδα θα είναι και πάλι εκτός των περιοστικών μέτρων», όπως αναφέρει η Περιφέρεια.

Και προσθέτει: Από αύριο παύουν να ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη Ζάκυνθο, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων το προηγούμενο διάστημα και πλέον το νησί ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το υπόλοιπο του φετινού καλοκαιριοού, πάντα βέβαια με αίσθημα ευθύνης από όλους και πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία της δημόσιας υγείας από την covid -19.

Τι ανακοίνωσε χθες η Πολιτική Προστασία

Η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου και Χανίων, μετά την αξιολόγηση εκ νέου των επιδημιολογικών δεδομένων από την υποεπιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα παρατείνονται μέχρι την Τετάρτη 18 Αυγούστου και ώρα 6:00.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.