Τιμητικές διακρίσεις σε 30 προσωπικότητες

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την 47η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε 30 προσωπικότητες. Από την λίστα αφαιρέθηκε ένας διασώστης, οποίος τελικά δεν θα παρασημοφορηθεί.

Ο Ιάσωνας Αποστολόπουλος, διασώστης και συντονιστής επιχειρήσεων θαλάσσιας διάσωσης δεν θα παρασημοφορηθεί. Ανθρωπιστικές αποστολές, θα δεχόταν σήμερα από την ΠτΔ τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος αλλά τελικώς το όνομά του αφαιρέθηκε από την λίστα.

«Ο κος Ιάσονας Αποστολόπουλος, επιθετικός επικριτής της πολιτικής υπεράσπισης των συνόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και συνολικά των Σωμάτων Ασφαλείας, ΔΕΝ θα τιμηθεί αύριο από την ΠτΔ στην γιορτή για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί», έγραψε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος σε Facebook και Twitter.

Η πρώτη αντίδραση του διασώστη

Ο ιστότοπος Τvxs επικοινώνησε με τον Ιάσωνα Αποστολόπουλο, που βρίσκεται σε αποστολή διάσωσης στη Σικελία, όπως σημειώνει η αρθρογράφος Φωτεινή Λαμπρίδη. Όπως προκύπτει, ο βουλευτής έκανε την ανάρτησή του 20 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα και ο διασώστης ειδοποιήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών μετά την ανάρτηση του Κ. Μπογδάνου.

«Μετά τα μεσάνυχτα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από το υπουργείο Εξωτερικών στο οποίο ο κ. Ζεβελέκης, που δεν γνωρίζω, μου ανακοίνωσε ότι «με τα νέα δεδομένα, δεν συγκροτείται η υπόθεση της παρασημοφόρησης μου»», δήλωσε ο διασώστης.

Όπως είχε γίνει γνωστό χθες, οι παρασημοφορήσεις θα γίνονταν μετά από τη σχετική πρόταση του Υπουργείου Εξωτερικών. Προς το παρόν δεν έχει δημοσιευτεί καμία επίσημη ανακοίνωση για το ζήτημα, αλλά το όνομα του διασώστη έχει αφαιρεθεί πλέον από την λίστα στην ιστοσελίδα της Προεδρίας.