Για την πορεία ολοκλήρωσης του έργου οδικής σύνδεσης Άκτιου με τον δυτικό άξονα Βορρά – Νότου, ενημέρωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

«Επιτέλους βάζουμε σε τροχιά υλοποίησης το έργο Άκτιο – Αμβρακία, με χρόνο ολοκλήρωσης το 2023. Κάνουμε πραγματικότητα ένα πολύπαθο έργο που το έχει ανάγκη η Δυτική Ελλάδα και που σημαίνει ανάπτυξη, αλλά και ασφάλεια στις μετακινήσεις. Ταυτόχρονα, ξεπερνάμε οριστικά τον κίνδυνο να χαθούν οι κοινοτικές χρηματοδοτήσεις και μπαίνει τέλος στην λανθασμένη και πολύ προβληματική λογική του παρελθόντος, αυτή των κατατμήσεων και των «σαλαμοποιήσεων» των μεγάλων έργων» τόνισε ο Κώστας Καραμανλής.

«Η δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας γίνεται πράξη» υπογράμμισε ο υπουργός επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα «ταλαιπωρημενο» έργο και δεν περίμενε κανείς πως θα ολοκληρωθεί.

Ο Κώστας Καραμανλής εξήγησε ότι τον περασμένο Ιανουάριο ελήφθη η απόφαση της ακύρωσης του διαγωνισμού διότι είχαν περάσει 24 μήνες χωρίς να έχει εκτελεστεί το έργο των 30 μηνών, όπως προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα του 2018.

«Επρεπε να κινηθούμε τάχιστα, ώστε να υπογραφεί η Σύμβαση εντός του 2020. Αποφασίσαμε, λοιπόν, αφενός να ματαιώσουμε τον διαγωνισμό κι αφετέρου να απευθυνθούμε σε όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό του 2018 και να τους ζητήσουμε να ανανεώσουν τις προσφορές τους και να προσκομίσουν ανανεωμένες εγγυητικές επιστολές. Ο μοναδικός οικονομικός φορέας από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό που ανανέωσε την προσφορά του ήταν η ‘‘ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.’’. Όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν εγκαίρως» δήλωσε  χαρακτηριστικά.

«Στις 2 Νοεμβρίου λάβαμε το «πράσινο» φως από τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και σήμερα είμαστε απολύτως έτοιμοι να ξεκινήσουμε τα έργα» συμπλήρωσε ο υπουργός.